Hvordan kommer man igang med at Piske

Inden man går i gang med at bruge en pisk kan man godt sidde med følelsen af usikkerhed. Kan jeg nu ramme? Slår jeg for hårdt? eller for blødt? Er det det rigtige sted jeg slår? og mange andre ting.
Jeg havde selv nogle af de samme tanker da jeg startede.

Det første jeg gjorde, da jeg startede med at lære at piske, var at finde et redskab som passede til den erfaring jeg havde.

Det vil sige at jeg valgte en pisk med et kort håndtag og snerter (de strimler der udgør pisken). Der ikke er længere end dobbelt så lange som håndtaget, er de længere skal man bruger mere kraft på at svinge den og det går ud over præcisionen. Her i starten er det en god ide at gå op i at ramme lige det man gerne vil.
Den/de piske man vælger skal også tale til én. Forstået sådan, at man skal ha lyst til at bruge den. Hvis man ikke har lyst til at bruge den, så bliver oplevelsen også derefter.

Inden man begynder at  lege med pisken ville jeg tage en øve aften, hvor den underkastede får besked på, at hun skal stille sin krop til rådighed og at det er kun er for min skyld  og hun skal ikke forvente at få noget ud af det.
Inden du går i gang så lav nogle forhold for den underkastede der gør, at hun kan holde det ud i længere tid.

Inden start ville jeg med en læbestift markere nogle områder på kroppen som jeg kan sigte efter.
Her går vi efter de store muskler altså baller, ryg(pas på rygsøjlen) skulder, for og bag lår og bryster. Jeg slår ikke på maven fordi man skal være så forsigtig der, da der ikke er nogle knogler bag til at holde på det hele.

Du skal være obs på om den muskel du vil bruge er afslappet eller spændt eller strukket ud.
En afslappet muskel gør det nemmere for modtagerne at modtage slagene, da musklen kan absorbere slaget, modsat en spændt muskel.
En spændt muskel giver en smerte der er større og svære, at håndtere.
En muskel der er strukket ud kan heller ikke tåle så meget (Slag på ballen når man står eller ligger afslappet balle men bukker man modtagerne sammen på knæ eller bukket ind over noget strækker man ballen og så skal der ikke så meget til.

Så er vi klar til det det handler om.
Hold piskens håndtag i din fører hånd og snerterne i den anden hånd, her trækker du snerterne ud af hånden og i retning af det du vil ramme. I øvefasen handler det ikke om at slå hårdt, det handler om at ramme og det du skal ramme med er enderne af snerterne og dem skal man have styr på hele vejen.
De første gange man svinger pisken vil man ikke kunne se hvor de ender, men det kommer hurtigt hvis man øver sig.
Når man så har styr på snertenderne så går man over til at ramme de områder man har mærket op med læbestiften. Det får man ret hurtigt styr på.
Så prøver man fra andre vinkler og bliver man ved med at udfordre sig selv bliver man ret hurtigt god til det.

Husk der er ingen som tager en pisk i hånden for første gang som fra første slag er gode til det. Vi har alle brugt tid på at øve os.

 

Efterlad en kommentar