Fiksering. Læs om hvordan det kan bruges i en sexleg

Guiden omkring bondage & fiksering

Mange af os har godt hørt om bondage. Flere af os kan formentlig heller ikke se os helt fri af at have brugt et par håndjern eller andet til at binde vores partner fast med i soveværelset. Bondage kan også handle om, at det føles dejligt at få begrænset sin bevægelighed, f.eks. hvis man får bundet sine hænder. De fleste som leger med bondage, tænder på at få eller afgive magt, men på en måde, hvor man har aftalt, hvad der skal ske, og hvor man er helt trygge ved hinanden.

"B’et" i BDSM står for Bondage, en aktivitet, som tusinder, hvis ikke millioner af mennesker nyder som en del af deres sexliv.

Du kan finde ud af mere om BDSM her. Hvis du leder efter en måde at krydre dit sexliv på, kan bondage bare være det, og det behøver ikke at være så skræmmende, som du måske tror.

Bondage dækker over en bred vifte af fikserings muligheder og denne vejledning vil introducere dig for alle dem som vi kender til og fortælle alt, hvad du har brug for at vide om bondagens fantastiske muligheder for fiksering af dig eller din partner.

Så for at få flere tips & tricks til hvordan du/I kan udvide Jeres muligheder når i udforsker denne fantastiske verden sammen, og på en sikker måde for Jer begge, så er du havnet det helt rigtige sted. Så læs endelig videre.

Sikkerheden først

Som med enhver anden form for bondage eller BDSM aktivitet er det vigtigt at aftale et sikkerhedsord/stopord eller handling og diskutere grænser på forhånd. Og aldrig ALDRIG efterlade en fikseret bund uden opsyn!

Sikkerhed er yderst vigtig, når det kommer til bondage. Det er vigtigt at huske sikkerhed, når man lukker af for en eller flere sanser, som f.eks. hørelsen, hvilket er så vigtigt for kommunikation. For eksempel vil du ikke være i stand til at lade din partner vide, om du skal stoppe eller løsne, når du bruger en gag. Af denne grund har mange kinksters udviklet metoder til advarsel, når ord ikke er en mulighed.
To populære muligheder omfatter at klappe på sengen eller overflade og tabe en bold for at indikere nød.
Dette er ikke det eneste sikkerhedselement, man skal overveje, når det kommer til bondage. Mens du måske bliver tændt af de risici, som bondage præsenterer, kan du også gøre meget for dig selv eller din partner, hvis du gør det forkert.

Den største bekymring der kan være ved bondage eller fiksering er reduceret blodcirkulation. Mærkbare tegn på nedsat cirkulation hos den bundet eller fikserede er prikken, følelsesløshed, temperaturfald i huden og/eller ændring af hudfarve. Hvis nogle af disse symptomer opstår, er det vigtigt at du som Dominant løsner din fiksering, afhjælper dette ikke symptomerne, så skal fikseringen fjernes helt.

Men hvordan kan man så undgå at havne i den situation? Man kan fx følge “tofingerreglen” (efterlad plads til en eller to fingre mellem fikseringen og huden) og at binde over og/eller under leddene snarere end på dem.

Det er også vigtigt ikke at binde eller bruge fiksering på en måde, der kan føre til begrænset vejrtrækning. Vær ikke bange for at skære nogen ud, hvis tingene ikke går efter planen.

Vi har lavet en lille og hurtig oversigt over et par sikkerheds tips:

 • Brug et sikkerhedsord/ stopord, så du kan angive, om i skal bremse eller stoppe

 • Bind ikke en person med silke eller andre materialer, der kan begrænse og afbryde blodgennemstrømningen

 • Hav en saks inden for rækkevidde for hurtigt at frigøre den bundet person fra hans eller hendes bånd

 • Nøgler til manchetter bør altid være inden for rækkevidde af samme grund

 • Enhver, der er bundet, skal være under observation af en anden person - altid!

 • Lad dig ikke fiksere af en person som du ikke stoler på

Typer af bondage / fiksering

Inden du/I bliver helt tryllebundet af Jeres leg, så vil vi lige opstille nogle af alle de muligheder der findes af fiksering. Og som altid her på Sadistens toolbox, så har vi lavet en let og overskuelig oversigt og dine/Jeres muligheder.

Manchetter / Håndjern

Manchetter vil helt sikkert stoppe uartige slaver fra at tage fat i ting som de ikke må. Manchetterne kan fæstnes sammen foran, bagpå eller fikseres til andet, det er udelukkende dit valg og dine fantasier som sætter begrænsningerne. Håndledsmanchetterne er den perfekte måde for begyndere at tilføje et strejf af bondage til deres spil. Da de ikke skarver og er ubehagelige som håndjern kan være det. Der findes forskellige grader af lukning på dem, lige fra de lette og hurtige med velcro, til med et spænde til de noget nær umulige at flygte ud af med spænde og dertilhørende lås! 
Ankelmanchetter

Dårligt opdragede eller uartige slave vil ikke være i stand til at bevæge en muskel med ankler fastgjort sammen eller til andre begrænsninger / kropsdele. Med en række forskellige designs og materialer til rådighed, er der mange muligheder.

Armbindere

Vil du gerne undertrykke og fiksere din partner, samtidig med at du nyder synet af ham/hende i en fræk og åben læder spændetrøje, så er Armbinder et must-try.
Det ser ekstremt kinky ud, når din slaves arme er fuldstændig fikseret på ryggen og samtidig kan du spænde armbinderen til, præcis som du ønsker.
Selvom det ser utrolig sexet ud, så er armbindere nok ikke for begyndere. Vi anbefaler, at du venter, indtil du er lidt mere erfaren og fleksibel, før du bruger en af disse, da det kan skade skuldrene og påvirke blodomløbet i hænderne. Men når du er klar, ville det være vanvittigt ikke at prøve!

Bondage Mitts

Hold nallerne væk! Bondageluffer forhindre selv den mest ulydige slave i at kunne slippe fri af hans eller hendes fangenskab. De er derfor perfekte at bruge sammen med andre fikserings muligheder.

For din slave vil de øge hans eller hendes følelse af total hjælpeløshed.

Dørfikserings muligheder

Åben op for en verden af nye muligheder. Vi elsker denne sadistiske symbolik, der følger med ved at bruge dørfiksering. Der er ikke noget som at se din underdanige klynke om frihed og at vedkommende er SÅ tæt på udgangen, men har ingen mulighed for at bruge den.

Humbler

En humbler vil garantere at du får ham på knæ på ingen tid! Det er ikke kun en effektiv CBT-enhed, dette frygtelige værktøj vil også begrænse bevægelsen helt. En testikel manchet klemmer rundt om nossernes rod og den centrale bar placeres bag lårene. Eventuelle forsøg på at rette sig op vil sandsynligvis resultere i ekstrem smerte. Humble ved navn, men ikke af naturen.

Spreader Bar

Spred dine ben, nu bliver du der! Er du træt at af dine slaves ben ikke holdes spredt til trods for du har beordret det? Så er spreader bars den perfekte fikserings løsning for dig. De giver dig mulighed for at ramme lige det punkt du ønsker, imens det forhindre den underdanige i at flygte eller at samle benene.

En række forskellige positioner kan opnås ved hjælp af spredestænger. Spred dem nu! 

Halsbånd

Et halsbånd er den perfekte måde at symbolisere en underdaniges status på. De kommer i en række forskellige former, herunder kropsholdning, bondage og slavehalsbånd. De er fremstillet af en række forskellige materialer, de har typisk D-ringe til at fastgøre eller fiksere til andre ting m.m.

Det er vigtigt at vælge et halsbånd, der har den rigtige størrelse og ikke er for stram, så den ikke begrænser vejrtrækningen. Så er det ikke ved at være på tide, du får givet din legekammerat et halsbånd, så han/hun ved hvem der bestemmer?

Spændetrøje

Du vil blive vanvittig for denne form for Fiksering! Straitjackets er ekstremt holdbare og giver iintet håb om en flugt. De vil helt sikkert holde tingene varme i enhver BDSM scene. Lad os dog få noget på det rene, det er ingen almindelig jakke, og det er absolut ikke for dem, der lige er begyndt på BDSM. En straitjacket kan forårsage smerter på skuldrene og resultere i tab af cirkulation, så det er vigtigt at arbejde dig op frem til det. En spændetrøje kan føles meget klaustrofobisk at have på og er derfor ikke for alle.

Seng fikserings muligheder


Du ønskeraldrig forlade soveværelset? Nu behøver du ikke! Undersengen fikseringer er det ideelle valg for begyndere. De indeholder alt, hvad der behøves for at omdanne et soveværelse til en bondage legeplads og sikre, at bunden altid kender deres plads. Nem at installere og holdes på plads af din madras, denne type fiksering er bærbare og kan ledsage dig på alle de frække weekender væk.

Harnesses

Harness er et udtryk for enheden, der bruges til at vedhæfte et sexlegetøj til sin krop. De bliver typisk brugt til at fastgøre strap-on dildoer eller analplugs, så de kan trænge ind i deres partnere, enten vaginalt eller analt. Mænd og kvinder kan begge bære harness.

Men der findes også krops harness som er et stykke BDSM gear, der bæres som bondage tøj eller bruges til fastholdelse. Den er typisk lavet af læder og er sikret over kroppen gennem en- til to centimeter brede stropper og spænder. Der er mange kropssele variationer designet til at passe de forskellige design behov hos mænd og kvinder.

Reb bondage

Klar til at få bundet ham eller hende op med noget smukt bondage? Nå, hvis du leder efter noget lidt mere uddybende end standardtilpasninger, er reb det perfekte valg. Det ser ikke kun ud, det er robust, holdbart og vil stoppe ethvert håb om flugt. For mere information og hvordan du bedst kan binde knuderne, skal du se vores Reb bondage guide her.

Bondagekrog

krog til æstetisk, flot og pirrende bondage. Stimuler analt imens rebene strammer om huden og får din partner til at føle sig sensuelt fanget. Krogens ende med kuglen indsættes bagtil således, at det lange stykke følger ryggen. For enden af krogen er der en ring, som så kan bruges til at fæstne bondagerebet.

Vi anbefaler, at I arbejder jer forsigtigt frem, når I leger med krogen og er opmærksom på kroppens reaktion, alt efter om I sidder eller står op.


Vakuumsenge

på os; søvn vil ikke være en option, når du introducerer en af disse begrænsninger til dit game! Designet til at begrænse bevægelsen helt og klæbe sig til kroppen for den ultimative inden for fiksering.  Soveposer og vakuum senge giver alle en spændende og omklamrende touch. Nogle indkapsler hele kroppen, mens andre ikke dækker ansigtet / hovedet. De, der dækker hovedet, anbefales ikke til begyndere, da vejrtrækningen kan begrænses.

Bondage Tape

Selvom bondage tape kan bruges som en ideel måde at begrænse bevægelse på, er det afgørende, at bunden ikke er bundet for stramt, da dette kan medføre et tab af cirkulation. Bondage tape er ikke kun stærkt og holdbart, det ser også utroligt godt ud, og du kan endda lave dit eget fetish harness med det.

Det er utroligt nemt at bruge, det klæbe til sig selv og ikke til andet, så det er nemt at få af igen, modsat gaffatape, som i en vis udstrækning kan bruges istedet.Aftercare

Flyt ikke en muskel! Hvis du tror, at spillet er overstået, så snart du fjerner dine fikseringer, så tænk igen. Bundene kan være lidt stive efter at have været fastholdt på ét sted i lang tid. Vi anbefaler også, at du har et tæppe eller varmt håndklæde til rådighed for at stimulere blodgennemstrømningen.

Lad ikke aftercare være en eftertanke!

Vi ved meget men ikke alt. Hvis du synes vi mangler noget eller har fået skrevet så det kan opfattes forkert. Så vil vi MEGET gerne høre fra dig. BDSM er et sammenspil imellem to eller flere parter og vil derfor ikke ens for alle. Find din/Jeres stil. Vær tro imod Jer selv og gør ikke noget som du/I føler er forkert.

Har du haft en oplevelse med Fiksering, som du gerne vil dele - eller nogle tips og tricks, ja så er du velkommen til anonymt at bruge kommentarsporet.

Kommentarer

 • kvælning i sæk
  Af: Christian54 den 5 June 2023

  Bind håndled og ankler sammen, og kom slaven i en stor 100 kg. gammel kornsæk af stof, hele slavens krop presses ned i sækken, og et bidsel kommer i munden på slaven inden sækken bindes til med reb eller strips ved snøvsen, og omkring sækken bindes enten et stramt reb, eler remme, så slaven ikke kan bevæge sig i sækken, og til sidst ligges sækken på gulvet så slaven ligger på maven og skal så kæmpe sig ud af sækken. En særlig god sække opbinding er at sætte en krog i rebet som sækken er bundet til med, og at sækken så hejses op så slaven fænger og dingler i en talje / krog under loftet, så kan sækken bruges som god boksesæk, eller slaven kan piskes og sparkes i sækken mens sækken hænger under loftet. I stofsækken vil slaven opleve kvælningsfornemmelse,. men kan sagtens holdes fanget i sækken, gerne i flere timer eller en hel weekend uden nåde.

Efterlad en kommentar