Bondage Guiden

Bondage Guiden

Baggrund

Bondage er en seksuel handling, hvor man leger med at fiksere eller at blive fikseret af sin partner.
Det kan gøres med reb, håndjern, manchetter eller i en lidt blidere form med tørklæder og lign. Det er kun fantasien som sætter grænser.

KØB REB HER KØB HÅNDJERN HER KØB MANCHETTER HER

I denne guide kikker vi lidt nærmere på legen med reb - nærmere på den stil der hedder Japansk Bondage.

Japansk Bondage har sin baggrund i krigerkunst, at torturere og holde fanger. Sidenhen blev den taget op i teatertrupperne i Japan, hvor den blev brugt til at illustrere og beskrive historiske fortællinger. Ofte med både humor og seksuelle undertoner. Tilskuerne tog derefter bondagen med hjem i soveværelserne og den har udviklet sig derfra.

I Danmark er der efterhånden en ret stor gruppe af mennesker som leger med Japansk Bondage og der findes flere klubber og foreninger, som holder workshops hvor man kan blive undervist (med tøj på)og finde et fællesskab omkring rebene. 

Her kan nævnes:

Kinbaku Lounge - holder til i Valby.
Peer Rope - holder til i Vanløse, Århus og Aalborg.
Copenhagen Shibari Dojo - holder til i Vanløse.
Klub Nawa - holder til i Århus

Den der binder kaldes en Rigger og den bundne kaldes enten en bunnie eller en model.

Japansk bondage kan have flere udgangspunkter og grunde til hvorfor det bruges.

  • Det kan bl.a bruges som en sanseoplevelse, hvor fokus er på rebene der glider hen over kroppen og påvirker nerveenderne i huden.
  • Fokus kan være på forbindelsen imellem Rigger og bunnie/model også kaldet connection.
  • Det kan bruges mere Sadomasochistisk, hvor fokus ligger på smertepåvirkning og udfordring af kropslig udholdenhed.
  • Kan også bruges hvor fokus ligger på at præsentere sin model smukt og yndefuldt, hvor man i bindingerne understreger modellens krop.

aftercare

Sikkerhed

Du skal være ekstra opmærksom på tre ting ved Bondage. Det er nerver, cirkulation, og vejrtrækning.

Bondage som enten er for stram eller lagt forkert kan forårsage nerveskader, som starter ud med følelsesløshed. Brug din sunde fornuft og observer hvordan rebene er strammet. 
Du kan tjekke for nerveskade ved at lytte til din model og ved at bede denne klemme dig i hånden. Det er ikke muligt at klemme hvis der sidder en nerve i klemme.

Derudover kan blodcirkulationen blive afskåret ved bondage der er for stram. Hold derfor øje med farve forandringer i huden eller følelsesløshed. Huden vil blive koldt og blå-lilla. Farven i sig selv er ikke farlig, men et tegn på nedsat blodcirkulation og på at du skal være ekstra opmærksom.

En stram brystbondage kan forårsage åndedrætsbesvær. Man skal derfor være varsom med at bruge gags som hæmmer vejrtrækningen, se Guiden til leg med gag. Man bør ikke lade en person i denne tilstand være alene.

Man bør ligeledes være opmærksom på at nogle kan få et panikanfald, da det at være bundet kan virke klaustrofobisk. Så forbered dig på dette og på at gribe ind, det kan som oftest afhjælpes med god og rosende kommunikation under hele forløbet. Virker dette ikke bør man hurtigst muligt løsne rebene så vedkommende kan komme fri.

Husk aftercare – lad modellen tale oplevelsen igennem. Spørg ind til den.


Sikkerhed og tips herom er super godt beskrevet her i denne wiki

Teknik

Reb laves ofte i længder af godt 8m - dem vi sælger er 8,5m. 
Vi sælger både jute og hamp reb. 

KØB JUTE REB HER KØB HAMP REB HER

Ønsker du at lave ophængningsbondage har du brug for 8-10 reb, ønsker du blot at lave gulvarbejde kan du nøjes med en 4-5 stks. 

Derudover har du brug for noget at hænge op i - det kan være en bondage ring eller en globe. 

KØB BONDAGE RING HER  KØB GLOBE HER

Gode karabinhager kan også være nyttige at have.

Vil anbefale alle der ønsker at lære Japansk Bondage at deltage i nogle af de tidligere omtalte workshops.
Herunder dog et par enkelte videoer til at starte ud med.


Vigtige bindinger at kunne til ophængninger:

Her er et link til en binding som går igen flere steder. Den bruges bl.a til at binde håndled sammen, bruges også omkring lår m.m.

Her er et link til en simpel brystbondage - også kaldet en takate kote eller tk2 eller tk3 alt afhængig af om der bruges to eller tre længder reb. Bemærk hvordan modellen beskytter sine håndled ved at vende dem imod hinanden.


Ønsker du at læse mere er gode søgeord på google:

  • kinbaku, som betyder at binde stramt - i betydningen af den følelse det giver og forbindelsen Rigger og model imellem.
  • Shibari, som blot betyder at binde.

Vi ved meget men ikke alt. Hvis du synes vi mangler noget eller har fået skrevet så det kan opfattes forkert. Så vil vi MEGET gerne høre fra dig. BDSM er et sammenspil imellem to eller flere parter og vil derfor ikke ens for alle. Find din/Jeres stil. Vær tro imod Jer selv og gør ikke noget som du/I føler er forkert.

Har du haft en oplevelse med Bondage, som du gerne vil dele - eller nogle tips og tricks, ja så er du velkommen til anonymt at bruge kommentarsporet.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code