BDSM Ordbog A til O

24/7 Forhold

Er et BDSM-forhold, ofte mellem én dominant og en eller flere submissive, hvor ”legen” aldrig ender. Som navnet antyder ”spilles rollerne” som Herre/Herskerinde og underdanig ubrudt, 24 timer i døgnet, syv dage om ugen, det er dermed mere en livsstil end en leg. 24/7-forhold er som regel baseret på en slavekontrakt, som den/de submissive underskriver. Denne form for forhold er meget krævende og det kan være svært for andre mennesker - selv andre BDSM-udøvere -at acceptere/forstå dem. Udenforstående kan ofte betragte forholdet som ulige værdigt og skadende for den submissive. Hvert 24/7-forhold er unikt og har sine egne særlige regler og ritualer.

Adipofili

Seksuel tiltrækning til stærkt overvægtige. (“chubby chasers”).

Aftercare

Er noget som mange, for ikke at sige alle, submissive og masochister, og af begge køn, har brug for efter en BDSM-session. Aftercare involverer hvad der end får vedkommende til at føle til godt tilpas og tryg igen, fx samtale, mad og drikke, men vigtigst af alt nærvær af sin Dominante.

Efter en BDsm seance bør der altid være tid til aftercare. Aftercare er den tid man bruger sammen for at restituere og komme tilbage til “virkeligheden”.

Aftercare er en måde at forsikre, at den fysiske hårde del ikke er “alvor” men en del af legen og at den dominante rent faktisk nærer omsorg for sin sub.

Age-play

Seksuelt forhold mellem to eller flere parter, der rollespiller at de har en anden alder end de har - stort set altid med en stor (fiktiv) aldersforskel imellem dem. Age-play kan fx handle om en voksen og en baby eller en ung, naiv pige og en gammel mand.

Fantasier om aldersforskel er meget udbredte, men udlevelsen af dem, selv i rollespilsform, er tabuiseret på grund af pædofil-frygt. Typiske eksempler på age-play er diaper-play, Lolita-forhold, sissification og daddy play.

Se også Baby gril, Brat og Diaper play.

Akrotomofili

En person der er seksuelt ophidset ved tanken om at dyrke sex med amputerede mennesker. Nogle får deres partner til at lægge en forbinding på en legemsdel.

Alfa/Alpha

Den højest rangerende i en gruppes Hierarki.

Altocalciphilia

Seksuel tiltrækning til høje hæle.

Anal fisting

En variant af anal-sex hvor man bruger hånden. Hele hånden. Fisting i røven starter med en finger, der får selskab af en finger mere, og så en til, indtil man har hele sin knytnæve begravet i sin partner. Det er en voldsom oplevelse, men mange finder det overvældende på den gode måde. Man skal bruge rigelige mængder af glidecreme til anal fisting, og være opmærksom på ikke at skade sin partner.

Anal Beads

Er en anal kæde - eller anal kugler, som de også kaldes – som gør det muligt for jer at eksperimentere med at stimulere de anale nerver, som forspil eller at give orgasme med i jeres helt eget tempo. Anal kæder er en lang kæde, hvorpå der sidder små knopper eller kugler. Fordelen er, at I selv kan bestemme, hvor mange kugler der skal skubbes op, og derfor er anal kæden især ideel for nybegynderne.

Vi anbefaler Backdoor Lovers Silikone Buttplug Beads, som både er en buttplugg og anal beads. KØB DEN HER>>

Anal-plug

Et stykke sexlegetøj beregnet til brug i anus. Der findes et væld af forskellige varianter, men de fleste er dråbeformede og forsynet med en stopper. Formen og stopperen gør plugs nemme at indsætte og forhindrer dem i at sidde fast eller forsvinde op i modtagerens anus. Findes også som en række af kugler i varierende størrelser, der føles pirrende når de føres ind og ud. Særlige anal-plugs til mænd er designet til at stimulere prostata. Anal-plugs findes med og uden vibrator og i forskellige materialer, som plastik, gummi, stål og sågar træ. Kaldes også Butt-plugs.

Se vores store udvalg her >>

Analsex

a) Samlet betegnelse for al sex der har med anus at gøre: Rimming, anal-fisting, brug af anal-plugs etc.

b) Betegnelsen for "standard" analsex, hvor manden penetrerer en kvindes eller en anden mands anus. Hvis en kvinde penetrerer en mands anus kaldes det for pegging. En situation hvor en kvinder tager en anden kvinde anal med en strap-on har dog ingen betegnelse.

Animal Rollespil

Er et game, hvor en eller flere partnere, sædvanligvis bunden tager rollen som et dyr. Mest almindelige er nok en hund eller hvalp, selvom heste også er populære.

Asphyxiaphilia

Den latinske betegnelse for at tænde på at blive kvalt, nægtet ilt til hjernen, hængt, etc.

Almindeligvis benævnt "åndedræts kontrol". Henviser til lege der involverer kontrol eller begrænsning af luft/oxygen til hjernen. Enhver form for at stoppe vejrtrækning frit, herunder kvælning, og hætter med rør, sække, plast, osv, er asfyksi. Lejlighedsvis anvendes det til at forårsage en mere intens orgasme. Andre eksempler ville være kvælning som er komprimering af halsen eller svælget for at forhindre oxygen til hjernen; kvælning indebærer at reducere niveauet af ilt til rådighed til at trække vejret. (husk, at alle disse former er ekstremt farlige, når det udføres alene, og kan forårsage DØD)

Se også Breath Control.

Læs vores Guide om Breathcontrole HER >>

Ass Blow

Stimulans af røvhul med tunge. Kaldes også Rimming.

Autofellatio

Mand giver sig selv oralsex.

Autoflaggelantisme

Selvpiskning.

Baby girl/brat

Benævnelser for henholdsvis kvinder og mænd, der påtager sig rollen som børn og teenagere i age-play-rollespil.

Ball Crusher/ Stretcher

Torturinstrumenter til C&B. En Ball Crusher maser mandens testikler. Den kan have mange former og være lavet af mange materialer. Typiske eksempler er nøddeknækker-lignende instrumenter af stål og skrutvinge-lignende værktøj med plader af træ. Stretchers, eller kuglestrækkere, er lavet til at trække pungen længere - en smertefuld proces der som regel forhindrer manden i at bevæge sig. Disse kan være helt simple cylinderformede vægtlodder til at spænde om pungen, eller indviklede torturmaskiner med mange detaljer. Den mest kendte model der både knuser og strækker nosserne er The Humbler - der samtidigt forhinadrer manden i at bevæge sig uden grusomme konsekvenser.

Læs vores super gode Guide om Cock and Ball Torture HER >>

Ball play

Leg med nosser

Ball-gag

En ballgag er et musthave for enhver BDSM'er. Mundknebel, hvis primære formål er at blokere den underdaniges mund og aktivere savlerefleksen. Består som regel af en kugle til at placere i munden, sat fast på to stykker læder, der kan lukkes om offerets nakke med metalspænder. Klassisk BDSM-udstyr der fås i mange varianter, størrelser og farver, hvoraf den mest udbredte er en rød kugle med sort læderbånd.


Ball Stretching

Leg, som omfatter en type penis tortur som bl.a. Fastgører vægte til nosserne, for at give en fornemmelser herunder ubehag og smerter, mens man strækker testiklerne og pungen.

Se evt. vores super gode Guide om CBT HER >>

Ballooning

At sprøjte saltvand ind i mandens pung, så den svulmer op som en ballon.

Bastonade

Bastonade eller Falaka kaldes slag på bare fødder. Afhængigt af formålet med slagene blev bastinado anvendt til tortur eller straf og udført med passende hårdhed. Udtrykket stammer fra det romanske sprog Bastonade og beudeutete som betyder bat, stok eller tæv. Betegnelsen Falaka beskriver den samme praksis, men kommer fra den arabiske verden.

Når Bastonade administreres på den bare fodsål med en passende slagstyrke. Sticks, pisk, spanskrør, bælte eller stænger bliver ofte brugt som et egnet redskab til dette. Med disse redskaber slås der for det meste i området mellem trædepuderne og hæl. For at sikre man rammer det korrekte sted, anbefales det at den der skal afstraffes er bundet god, således at vedkommende ikke kan flytte fødderne.

Vi anbefaler kraftigt at denne form for afstraffelse gøres varsomt, da det kan give varige mén!

BBW

At tænde på meget overvægtige – det samme som Adipofili

BDSM

Fællesbetegnelse for en seksuel interesse i smerte og dominans. Her er tale om en slags tredobbelt forkortelse på engelsk, hvor BD står for "bondage & discipline", DS for "dominance & submission" og "SM" for "sadism & masochism". På den måde indeholder de fire bogstaver en hel verden for sig. To mennesker kan begge betegnes som udøvere af BDSM uden overhovedet at tænde på de samme ting. BDSM er en gigantisk betegnelse, der strækker over alt fra blid dominans og sanseleg til hardcore urinsex, cutting og brændemærkning. BDSM-forkortelsen blev brugt første gang omkring 1969, men dengang var Dominance and Submission ikke en del af begrebet - de er kommet til senere.

Benspreder

Stang der bruges med kroge til at fastspænde og holde arme eller ben spredte.

Betaendorfin

Stof i hjernen der aktiveres ved smertepåførsel. Stærkt euforiserende – sub space

Blindfold

Blindfolds er en god og mild måde at hoppe ud i den kinky BDSM verden. Når én af jer tager et blindfold eller en maske på, og derved fjerner/mindsker synssansen, så øger det denne persons andre sanser, hvilket kan få helt nye følelser og nydelser i spil. Samtidig giver det partneren en kontrol, som kan virke ekstra pirrende for jer begge. Hvilket er en grundlæggende pille i BDSM.

Engelsk ord for et stykke stof, en halvmaske eller lignende, der bruges til at dække den submissives øjne med.

Se vores Guide om brug af Blindfolds her>>

Køb Blindfolds her

Blod

Kropsvæske, som de fleste nok er bekendt med. Blod kan være en fetich på mange forskellige måder. Nogle masochister tænder på at drikke menstruationsblod fra deres Herskerinde, som en submissiv handling. Andre tænder på at bløde på grund af cutting eller piskning - både den fysiske fornemmelse af varmt blod med huden, men også den rus der følger med et mildt blodtab. Nogle sadister tænder på synet af blod og tanken om at efterlade varige mén på masochistens krop.

Blood choking

En form for breath control, hvor sadisten - kortvarigt - lægger pres på masochisten arterier i halsen. På den måde kommer der mindre ilt til hjernen, og der opstår en rus af rundtossethed og endorfinudladninger. Læs guiden til brath control og blood choking her.

Læs Pascals super gode hjemmeside om Teknikker og sikkerhed ved Blood Choking HER >>

Body bag

Bogstaveligt talt en ligpose. Bruges af reddere, politi og bedemænd til at opbevare og transportere lig i. Som regel lavet af PVC eller en anden type tyk, holdbar plastik. Bliver brugt af BDSM-udøvere med hang til mummificering, total enclosure, asphyxiaphilia, plastik-fetichisme og death play. Body bags kan være farlige at lege med, da de er lavet til døde mennesker og derfor er svære eller umulige at trække vejret igennem. Brug af body bags er en variant af Total Enclosure.

Bondage

Betyder oprindeligt "Fangeskab". Betegnelse for at blive bundet eller lænket så man ikke kan røre sig. Selve ordet "bondage" bliver oftest brugt i forbindelse med brugen af reb, men betegnelsen dækker over alle former for fiksering: spændetrøjer, håndjern, lædermanchetter, strips, tape, bandager, pigtråd, etc. Selv helt specifikke former for BDSM, som mummificering og total enclosure, er i udgangspunktet bondage. Bondage handler stort set altid om at etablere et magt- eller kontrolforhold mellem den dominante og den submissive.

Læs vores super gode Guide om Bondage HER >>

Se vores store udvalg af bondage udstyr

Bondage, Japansk

Se Kinbaku.

Bondagekors

Se Skt. Andreas-kors

Bondagetape

Tape som kun klæber til sig selv og ikke huden. Bruges til fiksering i fræk BDSM leg.

Se vores udvalg af bondagetape her

Bortførelses leg

Seksuelt rollespil, hvor den submissive bliver bortført, holdes fanget og bliver udnyttet seksuelt - herunder spanket eller på anden måde mishandlet. Abduction-play er som regel noget den dominante arrangerer, uden den submissives vidende, men med ansvaret for at kende den submissives grænser. Abduction-play er som noget man leger når man har etableret et nærgående kendskab til hinandens præferencer - ikke noget man gør spontant. Mængden af planlægning der kræves i abduction-play er høj, da det involverer at transportere den submissive til et andet sted, der skal klargøres på forhånd. En meget udbredt submissiv fantasi består i at man bliver kidnappet og udnyttet af mange dominante - som regel mænd - på en gang.

Bottom/bund

Andet ord for den submissive i et BDSM-forhold. Bunden er i dette tilfælde underlagt Toppen. Forståelsen af disse ord er vigtig for at forstå begrebet "Topping from the Buttom", der beskriver hvordan en submissiv partner kan komme til at koste rundt med sin dominante partner, med negative konsekvenser til følge.

Boot Worship

En leg der involverer en fetich for støvler / sko. Almindeligt brugt til Domination og ydmygelse (dvs. slikke eller rengøring af Dominerende støvler, sko eller bare fødder).

 

Brandemærkning

Permanent mærkning af hud med glødende jern. Dette er en virkelig ekstrem form for BDSM. Histrorisk set har man brændemærket dyr og slaver i årtusinder, for at bevise ejerskab over dem, og brændemærkning mellem BDSM-udøvere fungerer på samme måde. En dominant eller sadist brændemærker sin slave, for at vise at vedkommende er hans/hendes ejendom - næsten aldrig som en del af "almindelig" leg med smerte. Bliver nogle gange brugt i 24/7-forhold. Brændemærkning er på ingen måde en udbredt ting.

Branding

Permanent eller semi-permanent ar på huden ved at brænde det med et varmt metalgenstand, som praktiseres på husdyr. Set af nogle som "kropskunst", kan denne teknik foretages sikkert; det er imidlertid stadig forventes at være intenst smertefuldt. Kan også bruge til midlertidige tatoveringer eller markører.

Anvendes af dominante at markere deres ejendom. Ikke for nybegyndere.

Se evt. også Brændemærkning.

Brat/Baby girl

Se Baby girl/Brat.

Breath Control

Kvælning, hængning, drukning, blood choking eller andre former for kontrol med ilttilførslen hos masochisten. En farlig leg, men noget som rigtigt mange tænder på i varierende grad. På mange måder den ultimative udøvelse af kontrol over et andet menneske. Læs guiden til breath control her.

Læs vores Guide til teknikker og sikkerhed til Breath Controle HER >>

Brown shower (scat)

Denne form for play, involverer en fetich for herunder menneskelige (eller dyre) afføring. Selv om denne type game kan være sikker hvis det gøres rigtigt, kan det ikke anbefales sarte sjæle!

Bukkake

En kvinde der lader flere mænd sprøjte sperm ud over mund/ansigt. Legen kaldes Bukkake. Oprindeligt en form for japansk porno - Bukkake betyder "at plaske" på japansk - der opstod fordi den japanske censur forbød filmskabere at vise blottede kønsorganer. Bukkake går ud på at én person overhældes med sperm, enten ved at mænd ejakulerer ud over vedkommende, eller ved at en skål fuld af sperm tømmes ud over vedkommende. Genren har eksisteret siden 1980'erne og har vundet stort indpas i Vesten også. Traditionelt en heteroseksuel genre, men der laves stadigt mere bøsse-porno med bukkake-tema. Findes også i en variant hvor personen i centrum udsættes for urin-bukkake. Bukkake tolkes som regel som meget ydmygende for den modtagende part, og er derfor blevet adopteret ivrigt af BDSM-miljøet.

Bull-whip

Pisk med med én lang snert, der vokser direkte ud fra håndtaget - en Indiana Jones-pisk. Navnet skyldes at de i gamle dage blev fremstillet af huden fra tyres peniser, da det blev regnet som noget af det bedste og mest hårdføre læder. Bull-whips er nogle af de mest smertefulde slagsredskaber, og kræver grundig træning, da de er svære at ramme præcist med.Bund/bottom

Se Bottom/bund.

Bunny

Benævnelse for den person der lader sig binde under en bondage-session. Ordet bliver i reglen brugt om professionelle performere, der arbejder sammen med en rigger.

Bure

Mest almindelige er anvendelsen af ​​et stort dyr bur. Buret kan være af træ, stål, hegn materiale.

Bruges til at begrænse den underdanige, under leg eller straf.Butt Plug

Se anal-plug

En Buttplug føres ind i anus og vækker følelser som du aldrig har oplevet før. Her mødes nemlig rigtig mange nerverender som sørger for, intensive følelser. Buttlugs er gode til begyndere, da de udvider anus langsomt. Øvede har dog også glæde af buttplugs, da de egner sig perfekt til, at blive brugt i hverdagen.

Buttplugs findes i forskellige former, farver og materialer. De egner sig til både mænd og kvinder. Mænd mærker en skøn stimulering af prostata når de bærer en buttplug. I en kvinde trykker buttpluggen blidt og skønt på blæreren. Man kan vælge lige den farve og form man lyster. Modeller hvor buttpluggen er bredere i bunden forhindrer at buttpluggen forsvinder fuldstændigt, men også, at den ikke ryger ud under hårdere brug.


Buttplugs fåes i silikone, latex og metal. Det bløde silikone egner sig godt til begyndere men også til brug i hverdagen. Modeller lavet i metal kan gøre anal-erotikken lidt mere spændende, da de kan nedkøles eller opvarmes inden brug. Hvilket giver et ekstra kick når buttpluggen indføres. Der findes også oppustelige modeller i latex, som leveres med en pumpe. Disse giver dig og din partner en yderst god tid sammen i soveværelset. Buttplugs fåes også med forskellige diameter og forskellig vægt. Man kan bedst selv finde ud af, hvilke modeller der giver en den bedste følelse men mulighederne er talrige.

Se vores store udvalg af buttplugs her>>

Caging

BDSM-ritual hvor den submissive er i bur. En måde man træner slaver på, eller viser dem frem for gæster. Burene kan være særligt fremstillede BDSM-møbler, fx bygget ind under en dobbeltseng. De kan også være mere beregnet til udstilling - disse er som regel kropsformede og forsynet med kroge så de kan hejses op. Endelig er der nogle der bruger transportbokse, beregnet til store hunde. Her kan caging være en del af pet-play.

CBT

Fællesbetegnelse for tortur af mandens kønsorganer. Kaldes også CBT eller C&B. En essentielt del af femdom og til en vis grad forbundet med maskulin kyskhed. Udstyr der er særligt beregnet til C&B tæller ballcrushers/strechers, kyskhedsburer, dilators, sounds, penis plugs, cockstraps med pigge og mange andre ting.

Læs vores super gode Guide om CBT HER>>

Ceremoni

Bruges i BDSM sammenhænge mest i loger og andre interne grupper

Ceremonimester

Den person der styrer ceremonien

Chastity Belt (Kyskhedsbælte)

I S / m kredse, hvilket betyder, at forbyde eller fysisk forhindre en (mand eller kvinde) fra at opnå orgasme eller nogen form for genital stimulation. Et middel til at have kontrol over ens underdanig. Indretning (låsbar) trusseindlæg-type, som, når den bæres forhindrer enhver form for genital stimulation.

Findes ofte i læder og/eller stål, men kan også laves ved hjælp af piercinger og en lås.Chili

Stærkt krydderi, som de fleste nok er bekendt med. Nogle sadister smører gags og andet mund-legetøj ind i chili for at udsætte masochisten for yderligere pinsler.

Cock and Ball Torture

Se CBT

Cockstrap

Seletøj af læder, til at spænde rundt om pikken. Der er flere årsager til at bruge cockstraps. De bruges, ligesom penis-ringe, til at forlænge mandens erektion, gøre pikken mere følsom og få ham til at holde længere inden han kommer. De kan bruges til C&B, hvor man strammer dem grundigt. Nogle læder-fetichister synes blot at følelsen af læder mod pikken er vidunderlig i sig selv. Cockstraps eller pikseler kommer i forskellige varianter, fra helt simple enkeltremme til indviklede systemer der også går rundt om nosserne eller ligefrem spændes om livet. Nogle straps til C&B har indadvendende pigge af metal.

Collaring

Når en D’er/S’er giver sin sub/m’er halsbånd på som tegn på ejerskab. Ofte med vidner og kontraktskrivning

Consensual Non-consent

Betegnelse for enhver BDSM-leg hvor den eller de underdanige rollespiller at de er modvillige, uden at være det. Forekommer mange vanilla-folk en kende paradoksalt, men er essentielt for udleve fantasier som rape-play og knife-play, uden at bryde S.S.C.-reglen.

Cross Dressing

Æstetisk leg med køn, hvor kvinder klæder sig som mænd, og mænd klæder sig som kvinder. Cross dressing er ikke det samme som at føle sig fanget i et forkert køn - altså at være transkønnet - men er mere et rollespil. Cross dressing findes, som så mange andre sex-lege, i meget forskellige former, og rummer alt fra at en mand tænder på at gå i høje hæle, til at en kvinde iklæder sig skovmandsskjorte og strap-on. Cross dressing er en meget farverig og forskelligtartet fetich.

Cuckold

Gammelt engelsk ord for "Hanrej"

Cock Worship

Leg som indebærer fantasien om at tilbede pikken. Udføres af den underdanige til den dominerende. Scener kan omfatte slikke og / eller fellatio. Selv nogle kvindelige dominante kan bruge strap-ons, der er tilbedes af den underdanige mand eller kvinde.

Cumswap

Når sperm skifter ejer ell. Der byttes sperm. Se i øvrigt Snowballing

Cunnilingus

Oralsex til kvinde

Cunt torture

Fissetortur

Cupping

Kopsætning, også kendt som fire-cupping, har eksisteret som en form for naturmedicin i Kina i årtusinder, men kan også bruges til sanse-leg og mild BDSM. Grundlæggende set går det ud på at man varmer "kopper" (kugleformede glas) op indefra, og sætter dem på huden. Varmen inde i glasset skaber en trykforskel der får koppen til at fæstne sig til huden som en sugekop. Det bringer blodet frem i huden og gør det påvirkede område meget følsom, rødt og hævet op.


Cutting

Samlet betegnelse for BDSM-sex hvor man skærer i masohisten. Cutting kan foretages med skalpeller, barberblade, hobby-knive eller andet værktøj der er nemt at sterilisere før brug. Det siger sig selv at cutting tilhører den mere ekstreme ende af BDSM-skalaen, og at det giver permanente ar. Folk der tænder på cutting er ofte også blod-fetichister og glade for knife play.

Cyber domination

SM variant af cybersex

D/s (Dominans og submission)

Betegnelse for den Dominantes og subs indbyrdes forhold til hinanden i et BDSM forhold.

D/s-forhold

Måden man skriver at man er i et forhold hvor den ene part er dominant og den anden er submissiv. D'et er altid stort og s'et er altid småt, for at understrege relationen.

Daddy / Daddy-play

Daddy-play er en form for BDSM-rlation, hvor manden påtager sig en fader-rolle og kvinden en rolle som barn eller teenager. Her er tale om rollespil, hvor begge parter er voksne og villige - ikke om pædofili. Daddy-play er på sin vis en meget omsorgsfuld form for relation, da Daddy'en på det nærmeste tager anvsaret for kvinden og hendes opdragelse. For "barnet" gælder det om at gøre Daddy glad og stolt - altså fx at hente hans tøfler og opføre sig pænt når der er gæster. Daddy-play findes både i en seksuel og en ikke-seksuel form. Førstnævnte er sommetider baseret på incest-fantasier. Daddy-play er en del af den større betegnelse age-play.

Death-play

Rollespil hvor den ene part foregiver at være død. Death-play er rollespils-udgaven af nekrofili og spiller på den totale magt man kan have over et dødt menneske. Det er også den ultimative form for selvkontrol fra den underkastedes side, hvis denne træner sig op til simpelthen ikke at reagere på stimuli. Death-play er en mentalt hård disciplin, der ofte er forbundet med ting som asphyxiaphilia, knife-play, body bags og gun-play.

Deep Throat

Når man yder oralsex og fører pikken eller dildoen helt ned i halsen. Deep throating kræver træning, blandt andet i at ignorere gag-refleksen, der aktiveres nr noget rører ved drøbelen. Udover den tydelige dominanssymbolik der ligger i det, føles det også helt specielt for manden. Halsen er meget stram og våd. Deep throating kan kombineres med dental gags og breath control. Det ikke usædvanligt at femdom-sessions indeholder at manden skal deep throate kvindens strap-on. Læs guiden til Deep Throating her.

Læs vores super gode guide om teknikker til at lære Deep Throat HER>>

Dental gag

En type af gag der spærrer munden op, i stedet for at blokere den. Navnet kommer af at tandlæger (dentist) i nogle lande bruger dem, for at patienten ikke skal kunne lukke munden. De fleste dental gags er lavet af stål og ligner to store bøjler der tvinges fra hinanden med tandhjul eller andre mekanismer.

Diaper-play

Leg med bleer. En vigtig del af infantilisme, men kan bruges til andre former for ydmygelse, kontrol-lege, urin-sex og toilet-sex

Dilator

Klinikinstrument til udvidelse af kropsåbninger. Indenfor BDSM stort set udelukkende brugt om redskaber til at udvide mandens urinrør med. Dilators er lavet af kirurgisk stål eller medicinsk silikone.

Køb dilator/sounds HER >>

Dildo

Det ældst kendte art af sexlegetøj. De ældste eksempler er fra præ-historisk tid og hugget ud af sten. I dag bruges betegnelse om indførbart sexlegetøj, der ikke har indbygget vibrator eller pulsator, og som ikke er specielt designet til analt brug (som fx anal-plugs). En dildo er kort sagt et fallisk objekt uden bevægelige dele. De fås i alle størrelse, faconer og farver.

Dirty sex

Toilet sex

Disciplin

Samlet betegnelse for BDSM-lege hvor slaven skal straffes , opdrages eller trænes. Bruges også til pet-play og er en vigtig del af daddy-play og andre former for age-play.

Docking

At trække sin forhud hen over en anden mands pikhoved

Dogging

Sex på offentlige steder med fremmede involveret eller som tilskuere. En yndet sommerbegivenhed

At have sex udendørs, med publikum på. Dukker jævnligt op som en slags trend blandt swingere og polyamorøse. Findes naturligvis også i en BDSM-variant.

Doggytraining

Bunden trænes til at opføre sig som en hund

Doktor/patient-leg

Se Klinik-leg

Dom/dominant

Den der bestemmer, i modsætning til den submissive.

Domina

En kvindelig dominant. Dominaen er en kulturel figur, lige så meget som hun er en reel BDSM-rolle. Hun bliver som regel portrætteret iført korset og høje, sorte støvler, og bevæbnet med en ridepisk, og til tider en strap-on. Også kendt som en "Dominatrix".

Dominatrix

Se Domina.

Dungeon

Engelsk ord for "fangekælder". Bliver brugt i flæng om lokaler indrettet til BDSM-brug - underordnet hvilken etage de befinder sig på. Dungeons kan være alt fra et lettere kinky soveværelse i et parcelhus, til ekstravagant udstyrede suiter, hvor hvert eneste møbel også er et torturinstrument.

Dobbelt penetration

Sexleg som involverer gennemtrængning af to eller flere kropslige åbninger med forskellige typer enheder og / eller genitalier, (dvs. penetration af munden / rectum / vagina, etc.)

Edge-play

Samlet betegnelse for BDSM-lege der befinder sig på grænsen til det uansvarlige. Edge-play deler ofte vandene blandt BDSM-udøvere i debatter om hvad der kan betragtes som S.S.C. og hvad der er for farligt og grænseoverskridende. Edge-play er til konstant fortolkning. Se også Ekstrem BDSM.

Ejerskab

Toppen vil ofte betragtes som ejer af bunden i et forhold

Eksamination

Betegnelse for undersøgelse. Vil ofte blive brugt i forbindelse med 1. seksuelle møde og i doktorleg.

Seancer, der involverer en form for fysisk undersøgelse (dvs. lægeundersøgelser), hvor der anvendes brugen af ​​forskellige former for udstyr.

Sikkerhed note: Genital undersøgelser skal udføres omhyggeligt, da det ellers kan medføre alvorlige konsekvenser, hvis ikke udføres omhyggeligt.

Ekshibisionisme

At tænde på at blive udstillet/set af andre

Ekshibiti

Lysten til at andre, helst ukendte, mennesker ser på en mans man styrker sex. Et tydeligt element i dogging, og også udbredt blandt swingere. Kvinder der tænder på at være omdrejningspunktet i en hanrej-session, er ofte ekshibitionister.

Ekstrem BDSM

Visse afarter af BDSM betegnes som ekstreme. Naturligvis er det meget forskelligt hvad den enkelte udøver betragter som ekstremt, men man kan generelt betragte cutting, fire-play, needle-play, death-play og toilet-sex som ekstremt. Mange andre kinks og feticher har ekstreme varianter, uden nødvendigvis at blive regnet som ekstreme som heldhed, herunder elektro-sex, C&B og fisting.

Se også Edge-play.

Elektro-sex

BDSM hvor elektriske stød er en del af legen. Af sikkerhedsårsager bruger man særligt indrettet legetøj med lav spænding til det, men det gør stadig ondt. Særlige kvægstave, kaldet Zappers, er meget udbredte, både i BDSM-porno og i virkeligheden. E-stim er en blidere form for elektro-sex.

Emetofili

Seksuel tiltrækning til opkast og den, der kaster op

Endorfin

Se betaendorfin

Endoskop

Kirurg-kikkert. En sonde med et kamera, der transmitterer billeder til en skærm. Bruges til klinik-sex.

Enema

Se Lavement.

Eproktofili

Seksuel opstemthed ved prutter – både anale og vaginale

E-stim

E-stim er et mærke indenfor elektro-sex produkter, hvor man ikke får stød, men hvor elektriske impulser påvirker musklerne til at trække sig sammen ufriviiligt. En blidere form for elektro-sex, men absolut intens.

Se vores udvalg af E-stim her

Face fuck(mandknep)

Manden bruger m’ers/subs mund som fisse – denne ligger oftest på ryggen med nakken tilbage, så der er fri passage ned i halsen. Også kaldet Skulfuck.

Se vores super gode Guide til hvordan HER >>

Face Slapping

Se Lussinger

Faldskærm

Anordning til C&B. En slags lampeskærmsformet krave til at sætte rundt om nosserne. Oftest af læder, men findes også i andre materialer. Pointen med faldskærmen er at hænge lodder fra den, så nosserne bliver trukket længere, med det resultat at de bliver mere følsomme. Afhængigt af vægten astedkommer faldskræmen også en konstant smerte, som nogle mandlige masochister værdsætter. Nogle faldskærme er forsynet med pigge.

Felching

At suge sperm fra fisse eller røvhul

Fellatio

Oralsex til mand

Femdom

Betegnelse for gruppen af Dominerende kvinder. Kort for "Feminine Dominance" og samlet betegnelse for BDSM hvor kvinden er den dominerende, straffende part. En kvindelig dominant kaldes en domina. Femdom indeholder almindeligvis elementer som pegging, C&B, mandlig kyskhed, hanrej-sessions og orgasm denial, gerne blandet sammen med mere gængse kinks som spanking og sanse-leg.

Fetich

Oprindeligt at fransk ord med latinske rødder, der beskrev genstande som afrkanske stammer tilbad religiøst. I seksualpsykologien bliver ordet brugt til at beskrive en seksuel tiltrækning af "unaturlige" objekter eller kropsdele der ikke normalt betragtes som vigtige for forplantning. Alt i alt et meget vidtrækkende brgreb, der kan bruges til at beskrive hvad man tænder på. Feticher kan knytte sig til kropsdele, bestemte materialer, en særlig kropsbygning, kategorier af genstande eller sågar bestemte lugte og farver. Nogle af de mere udbredte og/eller berømte feticher tæller fodfetichisme, læderfetichisme og uniformsfetichisme.

Fetichisme

Seksuel fascination af materiale eller genstand – f.eks. Læder, gummi eyc.

Fiksering

At binde en person fast til noget. Fiksering er en essentiel del af BDSM. Den submissive oplever et kontroltab og den dominante kan frit udøve sin magt. I modsætning til bondage handler fiksering specifikt om at blive tøjret eller surret fast til genstande, som senge, marterpæle, Skt. Andreas-kors, eller simpelthen til beslag i murene i en dungeon.

Film bondage

At brug f.eks. Vitawrap til fiksering

Firecupping

Se Cupping ovenfor.

Fire-play

BDSM-leg med flammer. Fire-play kan udføres på mange måder, med stearinlys eller små fakler. Man kan også smøre huden med brandbare væsker og sætte ild til dem. Fire-play handler mere om at lege med temperaturskift og om visuel tilfredsstillelse og drama, end om smerte - om end merte ikke kan undgås. Fire-play betragtes som regel som ekstrem BDSM eller edge-play.

Fisting

Sex hvor man fører en knyttet næve ind i sin partners kropsåbninger. Findes i en vaginal og en anal variant. Begge kræver træning, forberedelse og rigeligt med glidecreme. Bruges til tider som et fysisk dominans-element.

Flagellation

Solo BDSM-leg hvor man pisker sig selv. Kan bruges i forbindelse med onani, eller som en spidsfindig måde at straffe en masochist på. Oprindeligt brugt i sammenhæng med flagellant-optogene i middelalderen, hvor rabiate religiøse piskede sig selv for at opnå tilgivelse hos Gud gennem bod.

Flogger

Type af pisk. Floggeren består af et håndtag og et stort bundt snerter, som regel af mindst en centimeter brede. Materialet er for størstedelens vedkommende læder eller ruskind, men der findes også floggere af plastik, gummi og andre materialer. Floggere bliver for det meste brugt til at varme huden op med og til dybe, hårde slag, da pisken som regel har en god vægt.

Sadistenstoolbox er Danmarks største og mest anderkendte producent af floggere. Alle floggere har en særlig virkemåde og kan derfor alle noget særligt.

Se vores kæmpe udvalg af floggere her

Fodfetich

Den mest udbredte form for kropsdels-fetichisme. Fodfetichisme kan spores tilbage til oldtiden, og har sikkert eksisteret endnu længere. der er et interessant sammenfald mellem epidemier af kønssygdomme og mere eller mindre skjulte fodfetichistiske trends i kunsthistorien. Man mener at dette skyldes at fodsex blev betragtet som sikkert, i modsætning til vaginal- og anal-sex. Fodfetichisme udarter sig på mange forskellige måder og i varierende grader. Nogle fodfetichister tænder på at massere eller kysse fødder, andre på at dyrke sex med fødder. Nogle tænder på fødder af en særlig størrelse, andre på beskidte fødder eller lakerede negle. Læs artiklen om Fodfetich.

Forniphilia

At tænde på at lave mennesker om til møbler. Den ultimative form for objektificering, hvor den submissive fikseres og enten bliver til pynt på et eksisterende møbel, eller funktionelle, men ubevægelige dele af et møbel. Sumbmissive kan bygges ind i eller om til stole, borde, søjler eller stumtjenre, for blot at nævne det mere udbredte. Forniphilia handler meget om at vise den submissive frem, uden at vedkommende har nogen kontrol over situationen. Et typisk forniphilia-scenarie går ud på at den submissive står helt stille med en eller flere serveringsbakker, med forfriskninger, monteret på kroppen, gerne til et frækt selskab.


Furry

Person der godt kan lide at klæde sig ud som et antropomorft dyr - altså et dyr med menneskelignende kvaliteter, ligesom tegnefilmsfigurer. Denne dyre-personlighed kaldes en "fursona". Furry-dragter kan være alt fra relativt simple masker til komplette kostumer (fursuits), hvor hele kroppen er dækket. Furries er ikke nødvendigvis ansporet af seksuelle motiver - faktisk betragter langt de fleste furries deres hobby eller livstil som en ikke-seksuel aktivitet. En minoritet af furries kan dog beskrives som fetichister, og derfor er ordet optaget i dette leksikon.

Gabestok

BDSM-møbel til fastspænding af masochist. Findes i utallige former, men fælles for dem er at masochistens håndled og hals spændes fast, så vedkommende ikke kan røre sig. Nogle modeller har også huller til fødderne. Den typiske model ligner dens middelalderlige forfader, og tvinger masochisten til at stå foroverbøjet, så der er adgang til vedkommendes bagdel. Findes også i mere transportable udgaver af stål.Gag

BDSM-legetøj der bruges til enten af blokere den submissives mund, eller tværtimod tvinge den åben. Findes i mange forskellige afarter, som ball-gags og dental gags, og er også indbygget i nogle masker og hoved-harness'er. Nogle gags kan både blokere og spærre munden, idet de er udstyret med en prop, ligesom dem man sætter i håndvaskes afløb.

Se vores store udvalg af forskellige gag's HER >>

Gagging

Når man overlagt kløjes i en pik eller en dildo. Gagging er del af deep throating og et markant element i oral dominans. Sadisten tænder på det ubehag masochisten føler, og de tårer der uvægerligt opstår som følge af gagging. Masochisten tænder på den brutale udnyttelse han eller hun udsættes for.

Gaping

At tænde på gabende huller i fisse og røv efter brug

Gasmaske

Gasmakser bliver brugt til BDSM som en del af uniformfetichisme eller til breath control. Modificerede gasmasker bruges til urinsex og tvangsfodring. Gasmasker med slanger bruges til mummificering. Gummi-fetichister kan også få stor glæde af gasmasker.Gasping

Slangudtryk for breath control.

Gender dysphoria

At føle ubehag ved kroppens anatomiske køn – se også transseksuel

Glidecreme

Substans der, som navnet antyder, hjælper ting til at glide. Der findes tre store varianter af glidecreme, navngivet efter den aktive lubrikerende ingrediens: Vand, olie eller silikone. De er hver især gode til forskellige ting, og det er derfor vigtigt at vælge den rigtige type. Glidecreme bruges i særlig høj grad til analsex.

Golden Shower

Leg som indebærer at urinere på ens underdanig eller omvendt. Bruges ofte som en del af ydmygelse af den underdanige, eller at pisse sit tetritorie af, altså mærke sit ejerskab af sin underdanig.

Se vores store guide om sikker urinsex HER >>

Gun-play

BDSM-leg med skydevåben. I Europa, hvor våbenlovgivningen generelt er restriktiv, dyrkes gun-play med attrap-våben. I USA bruges ægte skydevåben langt oftere. Gun-play er et rollespil der handler om truslen om at blive skudt, og kan også involvere at man stikker skydevåbenets løb op i skeden på kvindelige submissive. Pistol-whipping, hvor man slår masochisten i ansigtet med våbenet er også en mulighed. Gun-play med ægte skydevåben er - selvfølgelig - ekstremt farligt og ulovligt. Gun-play med attrapper er en del af rape-play og uniformsfetichisme.

Gynonudomani

Uimodståelig trang til at flå tøjet af andre mennesker

Hanrej

Gammelt dansk ord for en forsmået ægtemand, hvis kone er ham utro - uden at han gør noget ved det. Hanrej-sessions er en ubredt praktisk i BDSM. Generelt er det langt mere acceptabelt at dele sin partner med andre i BDSM-miljøet, end det er blandt "normale", men en hanrej tænder specifikt på at hans kvindelige partner er ham utro, gerne mens han kigger på. Hanrej-sessions er således en voyeristisk, ydmygende fornøjelse for manden og en ekshibitionistisk, dominerende nydelse for kvinden. Hvorvidt manden skal være til stede i rummet eller udspionere kvindens affære gennem et kamera eller et kighul, er forskelligt fra hanrej til hanrej. Det er ikke usædvanligt at en hanrej lader sin partner tage ud om aftenen for at dyrke sex med andre mænd, og tænder på at hun lugter af fremmed mand, har fremmed sæd i håret og lignende når hun kommer hjem igen. På engelsk kaldes en hanrej for en "cuckold".

Harem

At have mere end én underdanig i en scene eller i det daglige liv (det vil sige den dominerende har et "harem" af kvinder / mænd).

En fælles forekomst i Mormon religion, og i polyamorous relationer.

Harness

Harnisk. Oftest læder, remme der danner mønster på kroppen og hænger sammen. Lader oftest huller og bryster være udækket

Hermafrodit

Person der er født med både pik og fisse, evt. bryster

Herre/Herskerinde

Titler hvormed den underkastede titulerer sin overordnede. Mere specifikt bruges Herre/Herskerinde om en person der ejer en eller flere slaver, med eller uden slavekontrakt i et BDSM forhold.

Herskerinde/herre

Se Herre/Herskerinde.

Hoved-harness

Seletøj der spændes om hovedet og har mange funktioner. Et harness kan bruges til fiksering, til at fastgøre blindfolds eller gags, til at sætte en tragt for den submissives mund, og en masse andet. Et hoved-harness er som regel også i brug til pony-play, til at fastgøre bidsel, tømme og skyklapper.

Human Ashtray

Menneskeligt askebæger. Leg hvor den submissives mund eller udstrakte hænder fungerer som askebæger for en rygende dominant. Til trods for en lille risioko for at gløderne laver små brandsår, er human ashtray-legen mest en leg med ydmygelse og objektificering, og i mindre grad en leg med smerte.

Human Toilet Menneskelige toiletter tænder på at andre skider på dem. Der er, som med alle andre seksualiteter, stor forskel på hvad det enkelte menneskelige toilet tænder på. Nogle tænder ikke på selve fækalie-delen, men på den voldsomme ydmygelse der ligger i at lade sig anvende som toilet.

Håndjern

Lænker af stål med en mekanisk låsemekanisme der gør dem nemme og hurtige at bruge. Findes til håndled, ankler og tommelfingre, og bruges i vid udstrækning af politi og militær. Et af de mest udbredte BDSM-produkter, der desværre meget ofte er af dårlig kvalitet, hvorfor det er vigtigt at sikre sig at kvaliteten er ordentlig før man køber.

Infantilisme

Lysten til at opføre sig som en baby eller et barn. Infantilister ynder at lege baby-lege, kravle på alle fire, iføre sig sparkedragter og blive spærret inde i store kravlegårde. En "voksen" tilsynsperson holder øje med infantilisten, skælder vedkommende ud og skifter ble. Infantilisme er en del af age-play og involverer ofte diaper-play.

Intimbarbering

Barbring af området omkring kønsorganer. Nogle tænder på selve det at barbere andre mennesker. Mange dominante har ret til at bestemme hvordan deres submissives kønshår skal se ud. I age-play barberer man som regel kønsbehåringen så den matcher med den aldersgruppe man ønsker at portrættere - fx glatbarbering hvis man spiller et barn.

Intimpiercinger

Se Piercinger.

Intim-pisk

Kort snerte-pisk der bruges til at piske - særligt kvindens - kønsorganer med. Intim-piske er lavet af forskellige materialer, afhængigt af hvor smertefulde de skal være. Blide intim-piske er lavet af stof. Piske af læder og ruskind gør lidt mere ondt. De rigtig smertefulde er lavet af gummi.

KØB vores mest solgte intim pisk HER >>

Jactitation

Tænding ved at fortælle andre om sit sexliv

K9 (Canine/af hundefamilien)

Amr. Betegnelse for politihund. Bruges også om sodomi med hund.

Kateter

Kateterisation, hvor et fleksibelt rør, der anvendes til medicinske procedurer, generelt indsat i området kontrolleret af blæren.

Denne procedure er oftest bruges til "kontrol" scener.

Kinbaku

Japansk reb-bondage. Kaldes også Kinbaku-bi, der direkte oversat betyder "skønheden ved at binde stramt". Et tredje ord, Shibari ("at binde"), bliver også brugt, men bliver almindeligvis betragtet som et upræcist, vestligt begreb. Kinbaku er både BDSM og en form for kunst. Det er bondage kombineret med ballet, og det kræver at riggeren er meget øvet. Kinbaku er æstetisk og nærmest meditativt, og det er ikke usædvanligt at den submissive går i en slags trance undervejs. I modsætning til vestlig bondage, der primært skal fiksere den underdanige af rent praktiske hensyn, er Kinbaku målet i sig selv, og bliver kun sjældent blandet sammen med korporligt samleje, spanking og andre BDSM-aktiviteter.

Kink

Slangudtryk for en seksuel særhed, der adskiller en person fra vanilla-verdenen. Meget bredt og løst begreb, der kan anvendes lige så godt om relativt uskyldige ting som fodfetichisme, som om voldsomt usædvanlige præferencer, som seksuel kannibalisme eller nekrofili.

Kinkster

a) Person der besidder en eller flere kinks og har erkendt og accepteret det. I nogle sammenhænge et ord for folk der lever åbent med deres kinky seksualitet, i modsætning til mennesker der skjuler deres særheder.

b) Et lukket side på nettet for BDSM’ere hvor der diskuteres BDSM og vises billeder m.m.

Klinik-leg

Se Kliniksex

Kliniksex

Fællesbetegnelse for sex og BDSM-rollespil med klinik-udstyr og medicinsk tema. Også kendt som doktor-lege, uden at der nødvendigvis behøver at være en doktor med i rollespillet. Ret udstyrskrævende disciplin, der tit går ud på at underkaste den submissive invasive undersøgelser af underlivet, ved hjælp af spekulummer, anusskoper og endoskoper. Kan også involvere needle play og cutting med skalpeller, sanse-leg med pinwheels og reflekshamre, stimulans med sounds og dilators, og en masse andet. Der findes særlige manchetter til fiksering af "patienten", som ligner dem der traditionelt set bruges i psykiatrien.

Læs vores super gode Guide om Klinik sex HER >>

Klysmafili

At tænde på at få et lavement

Knife play

Rollespil hvor den submissive trues og/eller skæres med en kniv. Knife-play er en effektiv måde at få dominans til at virke på, hvis den submissive mangler en mental motivation for at gøre hvad der bliver sagt. Dette kan gøres uden at kniven nogensinde kommer i berøring med huden. Knife-play der indebærer at man skærer i masochisten falder ind under cutting og betragtes som edge-play eller ekstrem BDSM. Knife-play er et jævnligt supplement til vampyrisme, rape-play og blodfetichisme. En særlig kink går ud på at den submissive får stukket knivskæftet op i sig, vaginalt eller analt. Vil man dyrke knife-play skal man være opmærksom på våbenloven i det land man befinder sig i, hvis man ønsker at dyrke det uden for sit eget hjem.

Knismolagnia

Seksuel ophidselse og tilfredsstillelse ved at kilde andre eller selv blive kildet

Kontrakt

En skriftlig aftale som underskrives begge parter i en BDSM relation. Bruges til at fastsætte grænser og rettigheder. Er ugyldig i resten af verdens øjne!

Koprofili

At tænde på at spise afføring

Kvælning

Se Breath Control

Kyskhed

I BDSM-sammenhæng er kyskhed en leg med tvang og kontrol. Kyskhed handler om fornægtelse i form af at nægte den submissive retten til at få orgasme eller bruge sine kønsorganer. Kyskhed er for begge køn, men dyrkes helt klart med som en del af femdom. Særlige kyskhedsbure af stål eller hærdet plastik spændes på kønsorganerne, og forhindrer adgang til dem, eller i mænds tilfælde, rejsning. Se også Orgasm Denial.

Latex

Naturligt produkt der udskilles af 10% af alle blomsterbærende plantearter i verden. Hovedingrediensen i naturgummi, og derfor nærmest synonymt med ordet "gummi", man man taler om sexlegetøj, fetich-tøj og lignende. Latex er en meget udbredt materiale-fetich. Tøj af latex er tætsiddende, varmt og indespærrende. Det tillader ikke kroppen at ånde. Latex bruges også til at lave kondomer med.

Lavement

Medicinsk behandling der går ud på at spule eller udskylle anus og den nederste del af tarmen. Også kendt som et enema eller en udskylning. Nogle gange en seksuel aktivitet i sig selv, andre gange en hygiejnisk forberedelse til forskellige former for analsex.

Lolita-dukke

Dansk ord for en oppustelig sexdukke - et onani-redskab til mænd. Har grundlæggende set intet at gøre med Lolita-begrebet, der stammer fra Vladimir Nabokovs roman af samme navn. Sexdukker kommer i mange kvaliteter, men langt den største del af markedet består af badebold-lignende ballonkvinder af elendig kvalitet. Enkelte firmaer, som RealDolls, laver meget virkelighedstro sexdukker af begge køn.

Kan også bruges som en del af ydmygelse, at degradere sin partner til en dukke fx.


Lolita-forhold

Age-play-afart hvor kvinden i forholdet enten er meget yngre end manden, eller lader som om det er tilfældet. Opkaldt efter Vladimir Nabokovs roman, Lolita, der handler om en 12-årig pige der forfører en ældre mand. Lolitaer er ofte overdrevet lille-pige-agtige i deres visuelle udtryk, og anvender skoleuniformer, rottehaler og lignende kultursymboler på ungdom og uskyld, til at udleve deres fantasi med.

Lussinger

Indebærer leg, hvor en moderat mængde lussinger af ansigtet påføres, simpelthen at slå masochisten i ansigtet med flad hånd. Bruges til ydmygelse / kontrol. Dette spil kan være farligt, hvis et øje eller øre rammes, da man kan sprænge en trommehinde osv.

Bør derfor udføres med forsigtighed.

Lynlås, med klemmer.

Række af klemmer på snor, som sættes fast på kroppen og derefter trækkes af igen

Læder

Garvet hud fra køer. En utroligt udbredt materialefetich, men også det mest praktiske materiale at lave en del legetøj af, fx enhver form for seletøj og fleksible manchetter. Læder er let at vedligeholde og meget holdbart, hvis det er af bare nogenlunde god kvalitet. Kunstlæder er omvendt et af de mindst pålidelige materialer at anvende. Særlige farver er blevet symbolske for BDSM-miljøet på grund af deres associationer til fare og frækhed.

Machismo

Mandighed, baseret på tidligere tiders maskuline dyder, som fysisk styrke og udholdenhed, og mentalt mod og frygtløshed. Muskler og kropsbehåring er vigtige elementer i Machismo, og tøj er udpræget mandigt, om det så er firkantet kontorhbit eller skovhuggertøj.

Manchetter

Redskaber til fiksering, der lukkes om håndled og ankler, og kan forsynes med karabinhager, hængelåse eller reb. De fleste manchetter er lavet af læder og lukkes med spænder, ligesom et bælte. Mage udgaver er forede, så de ikke efterlader mærker. Findes også i kunststof og med lukninger af trykknapper og velkro.

Se vores store udvalg af Dansk Produceret manchetter HER >>

Manifest

Forening der afholder særlige fester for folk med anderledes seksuelle tilbøjeligheder en heterovanilla. Folk kommer gerne udklædt, og festerne kaldes for – Manifest.

Link til Manifest hjemmeside.

Marterpæl

Søjle eller pæl forsynet med beslag som man kan sætte masochister fast til. Kan være fritstående eller forbundet til både gulv og loft. Ordet stammer fra middelaldren, hvor marterpæle blev brugt til afstraffelse af kriminelle.

Maske

Maske har mange funktioner i BDSM. Mange blindfolds har form som masker, og det samme gælder visse udbyggede gags og hoved-harness'er. Maskering er en del af rape-play og andre tvangs-fantasier. Mange latex og PVC-fetichister nyder at iføre sig heldækkende masker af deres foretrukne materiale. Gasmakser har en række funktioner i sig selv, men skjuler også størstedelen af ansigtet. Furries bruger heldækkende masker til at udleve deres fursonaer med. Endelig er der masker til pet-play-entusiaster, der enten har lgiheder med dyrehoveder eller samme funktion som det seletøj man normalt bruger på heste eller hunde.

Masochisme

At nyde følelsen af smerte. Begrebet er opkaldt efter forfatteren Leopold Sacher-Masoch, der med romanen Venus i Pels, var en af de første til at beskrive masochisme fra en moderne vinkel. Der er vidt forskellige grader af masochisme, og hver masochist har sine individuelle kinks og turn-offs.

Massage

Stimulering af kroppens muskler ved hjælp af hænder eller særlige redskaber. Bruges som forspil eller aftercare. Visse massageolier har effekter på huden der kan bruges under BDSM, fx gør kamfer-olie huden langt mere modtagelig overfor slag og spanking.

Master

Engelsk for Herre - se denne.

Mentor

En person som hjælper en anden, i hans/hendes udvikling. Det er normalt en erfaren Dominant som hjælper en underdanig til at forstå BDSM og deres version af hvad BDSM er for ham/hende. En Mentor guider en anden for at opnå viden, ikke en lærer.

Mistress

Engelsk for fast elskerinde, men også for Herskerinde - se denne.

Mummificering

Seksuel mummificering går ud på at masochisten bindes stramt ind i gaze, tape, plastifilm eller andre materialer der slutter tæt om kroppen. Mummificeringen efterlader vedkommende i en lukket "dragt", ofte kun med en tynd slange til at trække vejret igennem. Masochisten er totalt hjælpeløs i denne situation. Mummificering er ikke ufarligt, da kroppen kan overophede og dehydrere, og derfor betragtes det som edge-play af nogle. En hurtig form for mummificering kan opnås med en body bag. Mummificering hører under den bredere kategori total Enclosure.

Mysofili

At tænde på lugten af brugte trusser og hygiejnebind

Mærkning

Et parforholdsritual, på linie med udveksling af forlovelsesringe, men med noget strengere konnotationer. Den simpleste form for mærkning er netop fingerringe, fx en kopi af ringen fra filmatiseringen af O's Historie. Det er altid den dominante der mærker den submissive, ikke omvendt. Mærkning kan også være af mere permanent karakter, som piercinger, især intimpiercinger, og tatoveringer eller i få tilfælde brændemærkning. Mærkning er ikke noget man tager let på i BDSM-miljøet, og det er aldrig forbundet med tvang - den submissive har ret til at sige nej til et permanent mæke. Mærkning kan være en del af en slavekontrakt.

Nascofili

At tænde på at sutte og slikke næser

Needle play

Leg med nåle og kanyler. Går ud på at gennembryde hud og/eller muskler for at påføre smerte eller af dekorative årsager - man kan lave smukke mønstre med kanyler i forskellige farver. En ret udbredt del af kliniksex. Suturnåle bruges til at sy i huden med, fx sy en korsetsnørre ind i ryggen eller sy munden sammen. Needle play er en form for midlertidig piercing. En noget voldsommere udgave af needle play, hvor man sætter kroge gennem kødet og hænges op i kæder, hedder suspenssion.

Læs vores super gode Guide om sikkerhed og teknikker til nåle leg HER >>

Nekrofili

At have sex med lig

O’s Historie

Bog om en piges indlemmelse i BDSM og oplæring som slavinde. En legendarisk bog indenfor BDSM.

Objektificering

Når den submissive bliver gjort til en ting. Dette er, som så meget andet, et rollespil, hvor den submissive simpelthen ikke længere betragtes som et menneske. Vedkommende bliver noget man kan dele ud af eller bytte væk, endda sælge. Man kan bruge den submissive som man har lyst til. Der er mange BDSM-lege der handler om objektificering på en eller måde. Urinsex kan handle om at sub'en blot er et toilet man anvender, luder-lege handler om at vedkommende er en vare man forhandler om. Pet-play kan handle om at den submissive er et arbejdsdyr, som kan anvendes - en ressource, ikke en person. Den mest udtalte form for objektificering er forniphilia, hvor den submissive faktisk bygges om til et umælende møbel - et objekt.

Onani

Selvtilfredsstillelse, opkaldt efter den bibelske person Onan, der blev straffet af Gud for at spilde sin sæd på jorden. En umanerligt udbredt praksis, der er helt naturlig. I BDSM kan onani bruges til mange ting. Man kan beordre sin slave til at onanere foran sine gæster, eller selv onanere og dermed nægte slaven at deltage. Som en del af objektificering, kan man bruge den kvindelige submissives mund, bryster eller bundne fødder som et onani-hjælpemiddel. BDSM-udøvere onanerer også får sig selv, og nogle bruger anal plugs, pikringe, cockstraps, klemmer og flagellation til at bistå onanien med.

Orgasm denial

Orgasmenægtelse.

Vores BDSM ordbog er blevet SÅ omfattende at den fylder hele to blogs.

Gå videre til BDSM ordbog P til Å

Efterlad en kommentar