BDSM Ordbog P til Å

Paddle              

padle padler BDSMSlagredskab af læder, træ eller metal. Som regel udformet som en store flade med et håndtag, ikke ulig et bordtennisbat eller et kricketbat. Findes i utallige former. Læder-paddles adskiller sig fra andre paddles ved at svirpe, og kan gøre mindst lige så ondt som faste paddles. Der eksisterer en uformel tradition i D/s-forhold, hvor den submissive forærer den dominante den paddles vedkommende gerne vil straffes med. På grund af paddles form er det muligt at indridse, brænde eller påmale en privat besked, et fyndsord, et frækt citat eller et særligt symbol i slåfladen. På den måde bliver slagredskabet noget parret deler - bare de to.Pain slut /whore                        

En person (af et hvilket som helst køn) der tænder ustyrligt meget på smerte, og som regel i lige så høj grad ydmygelse. Ikke nødvendigvis submissiv - en pain slut kan også tænde på consensual non-consent. Pain sluts går til stregen, og gerne over den, i jagten på smerte, og mange har meget svært ved at sige stop, simpelhen fordi det føles så rart. Pain sluts er et omdiskuteret fænomen i BDSM-verdenen af mange  grunde. Det kan være et for stort ansvar, som sadist, at have med dem at gøre, og pain sluts har - ifølge andre masochister - en dårlig vane med at gøre BDSM til en konkurrence om hvor meget smerte man kan håndtere. Der er delte meninger om pain sluts og deres rolle i miljøet.

Panseksuel     

At lege på tværs af køn, uafhængigt af seksuelle præferencer

Pegging            

pegging BDSMAt tage en mand analt med strap-on.

Læs evt. vores guide om strap og pegging HER>>Penis plug       

Penisring med plugMetal-smykke til at placere i urinrøret. Der findes to varianter af penis plugs. Den ene kræver at man har en Prins Albert-piercing, den anden kan bæres lige meget om ma er piercet eller ej. Plugs er kortere end sounds og smallere end dilators, men de er ikke kun til pynt. De stimulerer de øverste centimeter af urinrøret.

Her er vores mest solgte Penisring med Penisplug. KØB DEN HER>>

Pet play            

Rollespil hvor den submissive opfører sig som et dyr. Pet play er meget forskelligartet og detaljerne handler mest om hvilket dyr den submissive er. Pony play er en af de mest foretrukne, og handler meget om dressur, mens hunde kræver afretning, katte er kælne og svin er beskidte og roder rundt i mudder. Der findes et væld af kinky udstyr man kan bruge, fra karnevalslignende masker, over anal-plugs med forskellige haler, til indviklet seletøj der kan spænde lege-hesten for en vogn. Pet-play involverer til tider objektificering.

Piercinger        

Piercinger har mange roller i BDSM. Rent æstetisk er de tegn på at man ikke frygter smerte og ikke er bange for at vise sine tendenser frem. Brystvorte-piercinger bæres oftest af submissive, som et tegn på underkastelse, da de har en vis lighed med de metalringe der sidder i muren i en ordentlig dungeon. Det samme gælder septum-ringe, der sidder gennem næsen. Intimpiercinger har mange betydninger, men er i høj grad også masochisternes domæne. Både intim- og brystpiercinger har en symbolsk side, men også en praktisk anvendelse, idet man kan hænge lodder og vægte, kæder og klokker i dem. De kan bruges til bondage. En særligt opsigtsvækkende variant sos hos nogle kvindelige masochister, der får lavet rækker af piercinger i de ydre skamlæber, der så lukkes med hængelåse, som en slags integreret kyskhedsanordning.

Pikbur               

Pikbure er tubeformede bure af stål eller plastik. De forhindrer manden i at få erektion, og giver dermed hans domina mere kontrol over ham. Pikbure anvendes, logisk nok, til kyskhed, hvor manden nogle gange har buret på i flere måneder ad gangen. De fleste bure kan låses, enten med en integreret lås eller en hængelås. Af hygiejnehensyn og æstetiske årsager er de fleste bure lavet af fletværk, men de findes også som hele tuber. Bure af plastik er som regel gennemsigtige af samme grund, og kan bruges på rejser - de kan gå gennem metaldetektorer. Nogle bure er forsynet med ekstra features, som indbyggede sounds.

Piksele              

Se Cockstrap.

Pinwheel         

Klinikredskab til at stimulere huden med. Består af et skalpel-agtigt håndtag med et pig-besat hjul. Kaldes også en klejnespore på grund af ligheden med en sådan. Pinwheels findes i mange udgaver, med forskellige længder af pigge og antal af hjul. Medicinsk brugte man tidligere pinwheels til at måle patienters reflekser og reaktioner med.

KØB dit Pinwheel HER >>

pinwheel BDSMBDSM Pinwheel

Pisk                    

Fællesbetegnelse for slagredskaber med snerter. Dækker blandt andet ridepiske, floggers, intim-piske og bull-whips.

Polyamourøsitet                       

Fler-elskeri. Når man lever i et konsensuelt forhold med mere end to faste partnere. Ikke det samme som er åbent forhold (se dette). Ordet er et bastard-ord der blander græsk og latin. Det blev opfundet i 1990'erne. Læs guiden til polyamori her.

Polyandri         

Kvinde lever sammen med flere mænd, alle som del af et fast forhold. Ikke lovligt.

Polygam           

Har sex med flere partnere, ikke nødvendigvis på én gang

Polygami          

Mand lever sammen med flere kvinder, alle som del af et fast forhold. Ikke lovligt.

Pony-play        

En af de foretrukne former for pet-play, hvor den submissive behandles som en hest. Pony-play involverer sjældent korporlig sex, en går derimod ud på at lydighedstræne og dressere hesten, lære den forskellige gangarter og udnytte den som trækdyr. Der er en vis tendens til læder-fetichisme blandt pony-play-entusiaster, da seletøj, skyklapper og særlige hov-formede fetich-sko er en del af udstyret.

Pony Play male

Power Exchange

Udveksling eller overgivelse af magt. Begrebet dækker over det meget udbredte fænomen, hvor én part frivilligt overlader al magten til en anden - hvilket kan betragtes som kernen i samtykkende BDSM. Alene det at en person, frivilligt, lader sig binde til en seng betragtes som power exchange. Power exchange er sjældent en verbaliseret del af BDSM-sessions, men det er næsten altid et udførligt formuleret punkt i en slavekontrakt.

Primal               

Benævnelse for BDSM-udøvere der svælger i dyrisk energi. I modsætning til andre grene af BDSM, der handler om kontrol, detaljefokus og nøje planlagte sessions, nyder primals det impulsive, vilde og brutale. I stedet for systematisk underkastelse og sub-space, foretrækker primals brydekampe, bid, rifter og styrkeprøver, i jagten på en midlertidig ophævelse af det menneskelige sindelag. Mange primals foretrækker udendørs sex.

Læs vores store Guide om Primal Play HER >>

Prostata-massage

Anal-stimulation af manden. Prostata er en kirtel der blandt andet er en del af sædproduktionsapparatet. Prostata er desuden forsynet med såkaldt glatte muskler (muskler omkring de indre organer, der er helt automatiserede, og som ikke kan styres overlagt), der bruges under ejakulering. Prostata er et ekstremt følsomt sted hos manden, og kan stimuleres analt, de den ligger lige op ad endetarmen. Mange anal-plugs er specielt designet til prostata-massage.

Psykisk dominans                     

At ydmyge gennem dominans

Public Disgrace                           

Offentlig ydmygelse

Pulsator    

Type af sexlegetøj. Ligner en vibrator, og er generelt falliske i udformningen. I stedet for at vibrere bevæger en pulsator sig frem og tilbage, og simulerer derved samlejebevægelser.

Rape play       

Rollespil hvor den submissive bliver voldtaget eller på anden måde tvunget til sex. Et fast element i abduction play. Rape-play er i reglen altid nøje planlagt af den dominante, og det gensidige tillidsforhold mellem de to parter gør, at denne modsætningsfulde leg lykkes uden at nogen lider overlast. Rape-play er en slags destilat af consensual non-consent, og involvere ofte at "offeret" bliver overfaldet og fikseret hurtigt og brutalt, fx med håndjern eller strips. Derefter forlyster den dominante sig efter forgodtbefindende. Rape-play er til tider blandet med knife-play eller gun-play. Rape-play kan også leges med flere dominante, der simulerer en gruppevoldtægt. En undersøgelse fra 1998 konkluderer at næsten halvdelen af alle kvinder har seksuelle fantasier om voldtægt. En tilsvarende undersøgelse fra 1980 påviser at dette gælder 45% af mænd.

Rattan               

Navnet på en familie af palmer, der tæller over 600 arter. Rattan-træ bruges til at lave prygleinstrumenter med, og erkendt for dets overlegne holdbarhed, elasticitet og lethed. Det er stadig i brug som officielt afstraffelsesmiddel i flere asiatiske og afrikanske lande. I modsætning til spanksrør, der er lavet af bambus, splintrer rattan ikke, hvis de knækker. Derfor er rattan også populært blandt BDSM-udøvere.

KØB dit rattan / Spanskrør HER >>

Reb

En af de vigtigste opfindelser i menneskehedens historie. Indenfor BDSM bruges reb til bondage. Forskellige reb bruges til forskellige gøremål. De mest udbredte er:

Bomuldsreb, der er blødt og relativt smertefrit, men dog kan brænde hvis det strammes for hårdt, eller bruges over lang tid. Bomuldsreb er ret billigt,men ikke holdbart og sikkert nok til reb-suspenssion.

Hampereb, der hvis det er behandlet efter forskrifterne, er blødt og let at arbejde med. Det er mere solidt end bomuld, og kan bruges i lang tid. En ulempe ved hampereb er at det kan lugte lidt af stald. Det er tungt at arbejde med, i forhold til andre rebtyper, men nogle riggere foretrækker det af netop denne årsag.

Jute-reb, der er det man traditionelt bruger til Kinbaku-bondage. Kendt som den allerbedste type reb, da det er smidigt og glat, og dermed let at arbejde med. Desuden brænder det mindre end andre typer, og det er det mest holdbare naturreb man kan få fat i.

Nylon-reb, der er den absolut billigste form for reb, men også besidder en række ulemper. Den mest markante ulempe er at det meget hurtigt kommer til at brænde. Det kan også være svært at arbejde ordentligt med. Nylon-reb, særligt udviklet til bjergbestigning, kaldes dynamisk reb, og er det stærkeste reb man kan finde, hvorfor det er godt til ophængning, hvis det ikke kommer i kontakt med huden. Desuden er nylon-reb mere resistent overfor vejr og vind, hvis man vil lave bondage udendørs.

Relationsanarki                          

Verdensopfattelse hvor man ikke skelner mellem venner, kærester og tilfældige bekendtskaber, uafhængigt af om disse forhold er seksuelle, romantiske eller platoniske. Ikke helt det samme som traditionel polyamori, da man i sidstnævnte skelner mellem venner og sexpartnere.

Renifleur         

At tænde på duften af urin.

Ridepisk

ridepisk BDSMEn kort pisk-typen instrument lavet af læder med en "loop" i slutningen, som er beregnet til brug på heste. Kan anvendes i scener, der involverer pony play. Ridepiske bruges til at straffe.

Mange nye Dominante ynder at bruge ridepisken, da den er let at styre. Men mange nye submissive kan have svært ved at styre dens smerte, da den er afgrænset til et lille område og ofte er en hudsmerte.

Rigger

Betegnelse for en person der fikserer andre. Kan i teorien bruges om alle der binder eller på anden måde sætter folk fast, men bruges stort set udelukkende om semi-professionelle eller professionelle performere og eksperter i reb-bondage, særligt den japanske variant Kinbaku. En person der lader sig binde af en rigger kaldes en bunny.

Rimming

Oral stimulering af anus. Udøves også af vanilla-folk i en vis udstrækning, men bruges i særlig grad i BDSM, som en ydmygende aktivitet den submissive påtvinges. Alternativt kan det anvendes til at lubrikere anus med, som optakt til analsex eller pegging. At modtage rimming kaldes også at får et rimjob, med rod i det engelske ord "rim" (kant, som i kanten omkring anusåbningen).

Rimming          

At slikke og sutte røv – det samme som Ass Blow

Rollespil           

Udøvelse af en fantasi under kontrollerede forhold. Rollespil kan teknisk set sammenlignes med børnelege, som far-mor-og-børn, hvor man påtager sig alternative personer midlertidigt, med det formål at eksperimentere med sin personlighed og - hvad angår BDSM-rollespil - sin seksualitet. Rollespil bruges til utroligt mange ting i BDSM, og er en fast del af stort set alle BDSM-forhold, hvor et par sagtens kan deles om ansvar og opgaver til daglig, og i øvrigt være totalt ligeværdige, men i udøvelsen af deres BDSM-tendenser påtager sig roller som henholdsvis dominant/sadist og submissiv/masochist. Der findes et væld af specifikke BDSM-scenarier, der falder ind under rollespilskategorien, som fx abduction-play, age-play, knife-play, gun-play, pet-play, rape-play og death-play.

S.S.C.

Forkortelse for "Safe, Sane and Consensual".

Sacroficose     

At tænde på at klippe hul i sine bukselommer og derefter masturbere/onanere offentligt

Sadisme

At nyde at påføre andre mennesker smerte. Opkaldt efter den franske forfatter Marquis Donatien Alphonse François de Sade, der gennem sit forfatterskab definerede netop denne lyst. I modsætning til masochismen er sadismen ikke navngivet på grund af et enkelt værk, men hele forfatterens livsværk.

Safe, Sane and Consensual

De tre hovedregler i BDSM, som langt de fleste udøvere håndhæver, både internt i deres egne forhold og udadtil i klubmiljøet. Regelsættet er en retorisk opsummering af en meget bred vifte af forholdsregler, og kan ikke oversættes direkte. "Safe" står for sikkerheden der er et must under BDSM-sessions. Det handler om rent praktiske ting, som at kunne førstehjælp, ikke bruge slidt reb, holde elektro-legetøj tørt og så videre. "Sane" er sværere at definere, og der findes ikke et dækkende enkeltord for konceptet på dansk. Det handler om at begge parter skal være psykisk i balance, udvise besindighed, være bevidste om deres egne og modpartens kinks og erfaring, og generelt være mentalt stabile. En anden, mere humoristisk måde at sige det på, som man hører i miljøet er "Don't fuck crazy people ... Twice." "Consensual" kendes på dansk, fra importordet "konsensus" (enighed) og handler om at begge parter skal være med på spøgen. Der skal være en verbal kontrakt mellem de to participanter, der sikrer at ingen love bliver brudt, og ingen føler sig ægte misbrugt. Nogle veletablerede BDSM-par nedfælder konsensus-delen som et punkt i en slavekontrakt. Safe, Sane and Consensual forkortes C.C.S.

Saft                    

Kan dække over blod, sved, tårer, sæd, mælk, squirting, fissesaft, urin

Sanseleg          

Leg med den submissives sanseapparat. Kaldes, med et mere præcist engelsk udtryk, for sensation-play. Teknisk set er enhver form for BDSM - og for den sags skyld, enhver form for sex - en leg med sanserne, men når udtrykket bruges i forbindelse med BDSM er det om en særlig del af et større hele. Sanseleg er en blid form for BDSM hvor man frarøver den submissive en eller flere sanser, fx med blindfolds og ørepropper, eller stimulerer følesansen på forskellig vis, med fjer, varm stearin, kopsætning, pinwheels, massageolie og lignende midler. Selvom spanking og andre smertefulde aktiviteter også påvirker følesansen, regnes de generelt ikke med til sanseleg. Sanseleg kan bruges som forspil eller aftercare, og er et godt sted at starte som BDSM-udøver.

Scarification    

At påføre blivende arvæv – herunder tatoveringer og branding

Scat                    

Afføring

Sensation play                            

Se Sanseleg.

Sex swing/Sex-gynge      

Møbel til sex, der fastgøres i loftet. Den modtagende partner placeres i gyngen, hvor det som regel er muligt at spænde vedkommende fast. Den givende partner har derefter øget bevægelsesfrihed og kan tage sin partner efter lyst og behov. Sex-gynger åbner mulighed for en række nye, utraditionelle samlejestillinger, der gør at man rammer nye områder af især kvindens anatomi.

Sexdukke        

Se Lolita-dukke.

Shemale          

Betegnelse for en transkønnet der besidder anatomiske dele fra både mænd og kvinder - langt oftest i en konstellation med en penis, kombineret med kvindelige bryster, kropsmål og ansigtsform.  Betragtes af mange transkønnede som en nedgørende betegnelse, da ordet i reglen bruges om prostituerede og pornoskuespillere. Shemales er ikke nødvendigvis forbundet med BDSM, men der er en stigende interesse for, og deraf følgende udbud af, shemale-dominans-porno, hvor en shemale dominerer en mand. Shemales, hvad man end synes om selve ordet, er en slags ultimativ pegging-fantasi.

Shibari

Et andet ord for Kinbaku - japansk reb-bondage. Shibari betragtes generelt som en vestlig misforståelse af de japanske begreber. Se Kinbaku for mere information.

Single sleave  

single sleeve BDSMÆrme som samler armene og fikserer dem, oftest på ryggen.


Sissification

"Påtvungen" feminisering af en mand. Aktivitet hvor mænd tvinges til at klæde sig som kvinder, agere som kvinder og bliver behandlet seksuelt som kvinder. Sissification lever af stereotyper og traditionelle kønsrolleopfattelser, men udelukkende seksuelt - der er intet decideret misogynt i handlingen. Sissification er en form for cross-dressing, men handler specifikt om at kvindeliggørelsen er en straf, hvorfor det oftest ses som en del af femdom, eller blandt homoseksuelle mænd.

Skt. Andreas-kors                     

Sex-møbel til fiksering. Andreas-korset er et stort kryds, hvor masochisten kan fastgøres. Håndled og ankler fæstnes på hver sin arm af korset. Navnet stammer fra apostlen og hlegen Skt. Andreas, der blev dømt til døden, men bad om at blive korsfæstet på et kryds, i stedet for et kors, da han ikke fandt sig selv værdig til at dø på samme måde som Jesus.

Slave

Betegnelse for den underdanige i et forhold, men ikke helt det samme som de breddere kategorier, som bund, masochist eller submissiv. Slaver er i højere grad fuldtids-underdanige, eller i hvert fald meget servicerende under BDSM-leg. Slaver accepterer deres plads og skal ikke tvinges, trues eller kues til at makke ret.

Slavekontrakt

Aftale der indgåes mellem to parteri et BDSM-forhold. Der findes verbale slavekontrakter, men skriftlige kontrakter det mest anvendte, blandt andet på grund af det rituelle aspekt i udarbejdelsen og underskrivelsen af et dokument. Langt fra alle BDSM-par har en udførlig kontrakt, men foretrækker et mere uformelt forhold. Slavekontrakten er den reneste form for underkastelse, da slaven symbolsk set fraskriver sig råderetten over sit liv. Der findes ingen standard-kontrakt. Hver kontrakt er unik for det enkelte par, og redigeres og godkendes af begge parter før der skrives under. Slavekontrakter kan være korte og generelle eller meget udførlige, afhængigt af de parter der indgår den. Punkter der ofte er med i slavekontrakter tæller omfanget af en slaves underdanighed, hvordan slaven skal titulere sin ejer, slavens pligter, straffen for forsømmelse og hvordan slaven kan ophæve kontrakten igen - sidstnævnte er det eneste der betragtes som obligatorisk. Mange 24/7-forhold er baseret på en sådan kontrakt.

Sleeve              

Fællesbetegnelse for sexlegetøj eller ekstraudstyr til sexlegetøj, der består af en tube som manden stikker sin pik ind i. Sleeves er lavet af forskellige gummi-materialer, og bruges almindeligvis som onani-legetøj. Nogle sleeves udvider pikken markant og kan bruges hvis man vil føles større under samleje.

SMil                   

Klub/forening for BDSM’ere (Sadomasochister i leg).

Link til SMil's hjemmeside.

Sound

Klinisk instrument af stål, til at udvide mænds urinrør med. Generelt længere end dilators og penis-plugs, og tit formet så den samme sound har forskellig tykkelse i hver ende.

KØB dine sounds HER >>

Spandex

Materiale til at lave tøj af. Syntetisk, i modsætning til latex og læder, men efterhånden meget populært som fetich-tekstil, da det lader huden ånde samtidigt med at det sidder meget kropsnært og følger kroppens bevægelser. Af samme årdag bliver det brugt til sportstøj.

Spanking          

Oprindeligt brugt om afstraffelse hvor sadisten slår masochisten bagi med flad hånd - også kendt som en røvfuld. Bliver stadig brugt i denne betydning, men efterhånden er ordet blevet korrumperet, så det til tider dækker over enhver straf der involverer slag mod ballerne, om det så er med hænderne, en pisk, en paddle eller noget helt fjerde.

Spanskrør        

Slaginstrument af bambus eller rattan-træ. Giver en meget svirpende og brændende smerte og hører med til de mest brutale slagsinstrumenter i BDSM. Rør af bambus har en kedelig tendens til at splintre og skade modtageren, hvis de knækker under brug. Dette er ikke tilfældet med rattan, hvorfor det meste af det etablerede BDSM-miljø foretrækker denne træsort. Nogle spanskrør er beklædt med gummi, der går smerten endnu mere intens, men også gør redskabet mindre tilbøjeligt til at knække.

KØB dit Spanskrør HER >>

Spekulum        

Lægeredskab til at åbne kropsåbninger med, med det formål at undersøge en patients indre. Findes både i en vaginal og en anal version, og med forskellige antal af "arme" der kan tvinges fra hinanden. I BDSM bliver spekulummer brugt til klinik-sex, ydmygelse, elektro-sex og nogle gange hvis slaven bare skal vises frem.

KØB dit spekulum HER >>

Spyt                   

Ofte en del af leg

Squirting          

Sprøjteorgasmer

Stavvibrator 

Det ældste motoriserede stykke sexlegetøj i verden, og absolut et af det mest værdsatte. Også kendt som en Magic Wand. Blev oprindeligt udviklet til at aflaste læger, der fik betændelse i håndleddet af at behandle kvinder for "hysteri", ved hjælp af vaginalmassage. Sælges stadig under den mere politisk korrekte betegnelse "massageapparat", og kan rent faktisk bruges til at løsne myoser med. Stavvibratoren består af en stav der fungerer som håndtag, med en kraftig elektromotor indbygget. Ovenpå staven sidder et rundt hoved, der vibrerer og/eller bevæger sig i rytmiske mønstre. Langt de fleste stavvibratorer er for kraftige til at kunne køre på batterier, og er derfor forsynet med en ledning og et stik.

Vi anbefaler Nalone Rock.

KØB den HER >>

stavvibrator Nalone Rock

Stearin/voks  

Bruges, i opvarmet, flydende form, til at hælde ud over en masochist. Afhængigt af hvor meget smerte masochisten foretrækker, kan stearin hældes ud over gradvist mere følsomme områder. Denne leg befinder sig på grænsen mellem sanseleg og egentlig smerte.

Læs vores store Guide om leg med Stearin HER >>

Stop ord           

Ord, der ikke forekommer naturligt i legen. Når ordet udtales, stopper legen øjeblikkeligt. Cirkus er internationalt anderkendt stopord og bruges også i mange danske foreninger.

Strap-on

Dildo med seletøj. Kan bruges af kvinder til pegging eller lesbisk penetration, eller af mænd der er forhindret i at bruge deres pik, enten på grund af fysiske skavanker eller impotens eller et kyskhedsbur. Nogle modeller er indrettet til at mænd at kan tage en kvinde i begge huller på én gang. Særlige dobbeltendede, såkaldt harness-free, strap-ons findes til kvinder. Disse L-formede dildoer sættes op i kvindens kusse, hvilket gør at hun får mere ud af oplevelsen. Strap-ons findes også i form af masker der sættes på underansigtet.

Læs vores store Guide om leg med Strapons HER >>

Strøm                

Se Elektro-sex.

Sub Space       

Tilstand som sub/m’er kan opnå.

Sub/submissiv

Underdanig eller underlagt. Begrebet bruges om den modtagende partner i et BDSM-forhold, i opposition til dom'en/den dominante. Fordansket til "bund", i forbindelsen "top og bund". Ikke det samme som en masochist, da man sagtens kan være submissiv uden at tænde på smerte.

Suspenssion   

a)                         Bondage hvor den submissive hænger ned fra loftet i et eller flere reb. En fast del af Kinbaku-bondage.

b)                         At lade sig hænge op i kæder, forbundet med kroge der går gennem kødet.

Swinging

At deltage i arrangementer i en swinger-klub. I modsætning til andre former for polyamori er swinging noget der kun foregår til særlige arrangementer i en dertil indrettet klub eller i private lokaler til et swinger-fest. Swinging er også mere anonymt end andre dele-forhold. Swinging er ikke nødvendigvis forbundet med BDSM, men mange klubber har fasciliteter til blid BDSM og bondage.

Switch               

Person som har både en submissiv og en dominant side, og udlever dem begge. Kontroversielle blandt mange andre udøvere, der ikke mener at man kan være i tvivl om hvilken side man er til. Generelt er switches mest til den ene side, men har kinks der tilhører den anden.

Symboler

Der er en lang række symboler forbundet med BDSM. Det symbol de fleste udøvere anerkender som et samlet mærke for hele kulturen er Triskelen, et trefløjet, hjullignende symbol, med en mængde betydninger. O's Ring, fra romanen O's Historie, er et andet udbredt symbol, men bæres kun af slaver eller submissive, som tegn på at nogen har krævet ejerskab over dem. O's ring er en simpel ring af sølv eller stål, forsynet med anden, mindre ring, på tværs, der hvor der normalt sidder en sten eller anden udsmyning. Mere indiskrete symboler findes også. Mennesker der bærer halsbånd, smykker med hængelåse, øreringe formet som håndjern, gør det nogle gange for at indentificere sig med miljøet. Mange andre subkulturer gør dog brug af samme symboler, hvilket kan være forvirrende.

Tafofili              

At tænde på at blive levende begravet

Tantra               

Hinuistisk/buddhistisk meditations-/yogaform, der også bruges indenfor sex.

Tatoveringer  

Tatoveringer har betydning for nogle BDSM-udøvere - særligt dem der ikke skjuler deres præferencer. Blandt yndede motiver finder man først og fremmest BDSM-triskelen, men lænker og piske er også ret normale. Langt de fleste BDSM-tatoveringer er personlige, og deraf følger at motiverne ikke altid forbindes med BDSM. Motiverne siger generelt noget om bærerens særlige kinks og smag. En person der tænder på at tilbede fødder kan fx have fodaftryk eller stilletter tatoveret, mens en pain slut nærmere vælger noget mere direkte, måske ligefrem ordet "pain slut" tatoveret henover knoerne eller lænden. Et meget udbredt motiv blandt sub-kvinder er et tatoveret korset, der følger rygsøjlen og tatoverede snørehuller på lægge eller skinneben. Tatovering bruges også til mærkning af ejede slaver, der som regel bærer et symbol der er vigtigt for ejeren, eller ejerens initialer.

Tit Torture       

Tortur af bryst(vorter)

Toiletsex          

Sex og BDSM-leg der involverer fæces. Dette betragtes generelt som en ekstrem aktivitet, særligt på grund af umuligheden i at udføre den hygiejnisk. Personer der tænder på at være den modtagende part i toiletsex omtales som human toilets.

Top

Alternativt ord for den der bestemmer. Bruges som en samlet betegnelse for begreber som Herre, masochist, dominant, daddy, og så videre, der er internt forskellige, men alle refererer til den styrende del af et BDSM-forhold.

Top Space       

Ekstase som D’er/S’er opnår i kraft af magt og kontrol. Tilstand som en Top kan opnå.

Tortur               

Bred kategori af aktiviteter der går ud på at pine andre mennesker. Bruges stadig juridisk i forhold til fx krigsforbydelser, men bliver også brugt i flæng af BDSM-udøvere, til at beskrive sessions hvor smerte er det centrale element. BDSM-leg er meget ofte direkte inspireret af historiske eller aktuelle torturmetoder. De mest oplagte i at nævne er gabestokken, piskning og water boarding.

Total Enclosure                          

Kategori af kinks der alle handler om at være så tæt tildækket som muligt. Blandt disse kinks finder man mummificering i plastikfilm og lignende materialer, spandex-fetichisme med heldækkende, såkaldte zentai-dragter, body bagging og vacuum-senge, der på det nærmeste vacuum-pakker kinksteren. Total Enclosure handler om hjælpelshed, overlagt overophedning og breath control.

Trampeling     

At tænde på fysisk at blive trådt på af et andet menneske.

trampling trampe på BDSM 

Transseksuel                               

En person der oplever/føler at være født i det forkerte køn og derfor har skiftet køn.

Transvestit      

Person der ynder at klæde sig/føre sig som det modsatte køn.

Triskele

BDSM Logo TriskeleDet tætteste man kommer på et samlet symbol eller bomærke for hele BDSM-kulturen. Triskelen er et ældgammel symbol, der har et væld af betydninger, og har været brugt over hele verden. I den vestlige verden er triskeler blandt andet symboler for den hellige treenighed, solen og tidens gang. Triskeler ser også ud på mange måder, og i nogle varianter bruges de af asatroende, nynazister eller wicca-hekse. BDSM-triskelen er dog et unikt symbol, hvor tre dråbeformede felter udgør en perfekt cirkel. Hvert felt er forsynet med et hul. BDSM-triskelen er holdt i to farver, hvoraf den ene altid er sort. Den anden er ideelt set sølvfarvet, men det er svært at gengive i fx tatoveringer. BDSM-symbolets tre felter repræsenterer de tre led i BDSM-forkortelsen, de tre grundregler i miljøet (Safe, Sane and Consensual), samt de tre roller blandt udøverne: Top, bund og switch. De tre huller i felterne tolkes forskelligt, men ses gerne som tegn på at der altid vil være uudforsket land for BDSM-udøverne, og at ingen udøver er et hele i sig selv, men kun en delmængde af noget større. Triskelen bruges på smykker, tøj, møbler, tatoveringer og alt andet, hvor man kan finde plads til den, men den er ikke særlig udbredt i Danmark. Til trods for det unikke design bruges BDSM-triskelen nogle gange af udenforstående vanilla-folk, der ikke kender symbolets betydning.

Tvangsorgasme

Koncept der for mange vanilla-personer forekommer paradoksalt. Tvangsorgasmer er noget man påfører submissive kvinder, gerne mens de er fikseret og ude af stand til at gøre modstand. Afhængigt af sub'ens fysik og den dominantes færdighed er det muligt at fremkalde en lang række tvangsorgasmer efter hinanden, der medfører at sub'en mister kontrollen over sig selv fuldstændigt. Dette kontroltab er det eftertragtede i tvangsorgasmer, mere end den rent fysiske fornøjelse.

Tvangstræning

Tvungen motion, ofte nøgen – bruges som ydmygelse og magt/kontrol over m’er/subs krop/vedligeholdelse

Tøs

Masochistisk og/eller submissiv kvinde, der provokerer den dominante. Dette er som regel en aftalt del af rollespillet mellem de to parter. Tøsens opførsel fører som regel til brydekampe og straf, som begge parter værdsætter.

Udskylning

Andet ord for Lavement

Uniformer

Udbredt visuelt orienteret fetich - både at iføre sig uniformer, og se andre mennesker iført dem. Der er praktisk talt ingen grænser for hvilken slags uniform man kan tænde på, og selve begrebet er til vid fortolkning - fx kan et pirat-kostume sagtens regnes som en uniform. Uniformer er dog oftest symboler på autoritet og magtudøvelse, og de mest magtudstrålende eksempler er klart de talrigeste, fx militær- og politiuniformer, og lægekitler, hvis man er til kliniksex. Bøddel-kostumer bruges nogle gange til tortur-sessions, hvor sadistens skjulte ansigt og dermed identitetsløse voldsudøvelse føjer nye facetter til mishandlingen. Selv noget relativt normalt som en politiker eller forretningsmands habit kan være en effektiv uniform i lege med magt og ydmygelse.

Urinsex            

Sex og BDSM-leg der involverer urin. Urinsex bliver som regel brugt som en ydmygelse af sub'en - en af de grovere af slagsen, der reducerer vedkommende til et toilet. Urinsex bør ikke forveksles med toiletsex, der involverer fæces. Urinsex kan udføres hygiejnisk uden egentlige vanskeligheder.

Læs vores store guide om hvordan man kan udøve sikker urin sex HER>>

Vaginal Fisting

Sex-leg hvor hele hånden, i knyttet form, anvendes til vaginal stimulering. Se Fisting.

Vakuum

1) Sexlegetøj der anvender undertryk, som regel i form af kopformede plastikmembraner, der sættes over følsomme steder - læber, brystvorter, kønsorganer. Ved at skabe undertryk i koppen forstørres området og bliver endnu mere følsomt.

2) En kink indenfor Total Enclosure, hvor man lader sig vakuum-pakke fast til et leje. Se Vakuum-seng.

Vakuum-seng

Møbel designet til Total Enclosure. Vakuum-senge kan være lavet på flere måder, men er generelt bygget således at personen der ligger i den kan vakuum-pakkes. Almindeligvis sker det ved at personen dækkes helt i PVC eller et andet lufttæt materiale, hvorafter al overskydende luft suges ud. Det er essentielt at personen har en mulighed for at trække vejret, og det ordnes som regel med en slange eller et mundstykke, der er det eneste der bryder forseglingen.

Vacuum bed BDSM

Vanilla

Det ord erkendende BDSM-udøverer bruger om den seksuelle mainstream - altså folk der dyrker almindelig penetrationssex. Bruges til tider nedsættende, men generelt kun for at beskrive ikke-BDSM-folk i en neutral vending, fx "Dengang jeg var til vanilla, var det nemmere at finde en kæreste."

Vibrator

Alle typer af sexlegetøj der har en indbygget, vibrerende motor. Vibrationer stimulerer muskler og nerver. Vibratorer findes i et væld af forskellige udformninger. Modeller kan være specielt udviklet til anal brug, til klitoris-massage eller til indgangsorgasmer. Der findes særlige modeller til mænd, der er designet til at stimulere prostata. Vibratorer fås i alle størrelser, fra bullet-vibratorer der er mindre end en lillefinger, til stavvibratorer og vibrator-dildoer på størrelse med en underarm.

Vibrator-æg

Kugle- eller ægge-formet vibrator, der sættes op i en kvindes skede. Ægget holdes på plads af naturlige muskelsammentrækninger i underlivet. Vibrator-æg kan fjernstyres, enten med en fjernbetjening eller en smartphone, og kvinden overlader dermed en hel del kontrol til en andenpart. Vibrator-æg bruges ofte i offentligheden – i biografen, på en restaurant, i en park – og bliver dermed også et ekshibitionistisk værktøj. Øvelsen går tit ud på at kvinden skal skjule sin nydelse.

Voks/stearin  

Se Stearin/ Voks.

stearin leg BDSMwaxplay BDSM

Læs vores store Guide om teknikker og sikkerhed med Stearin leg HER >>

Voyerisme      

Nydelsen ved at se på at andre dyrker sex eller BDSM. Der findes forskellige grader af voyerisme. Nogle tænder på at de aktive parter er klar over voyeristens tilstedeværelse. Andre voyerister tænder på at belure uvidende personer – hvilket teknisk set er ulovligt. Rollespil hvor de aktive parter lader som om de ikke ved de bliver iagtaget er ikke usædvanligt. En specifik form for voyerisme er hanrej-scenarier, hvor en mand tvinges til at se på mens hans hustru eller kæreste bliver ”ordnet” af en anden, til tider mere maskulin eller fysisk imponerende, mand.

Water Boarding                         

Torturmetode/forhørsteknik, hvorved man tvinger vand ned i lungerne på en fastbundet person. Personen tvinges til at holde munden åben, og ansigtet er dækket med et stykke klæde, således at vandet ikke kan spyttes ud.Simuleret drukning, hvor offeret får en klud i munden, der konstant overhældes med vand eller en anden væske.

Regnes juridisk som tortur i det meste af Vesten – undtagen USA, der betragter det som ”moderat fysisk pres”.

Water boarding kan være en meget traumatiserende oplevelse, men også meget stimulerende hvis man tænder på breath control og abduction-play.

I starten kan det være tilstrækkeligt blot at holde en gennemvædet klud for mund og næse på offeret.

waterboarding BDSM 

Wax play          

Se Stearin/Voks.

X’et                    

Klub/forening for BDSM’ere

Xenofili             

At tænde på fremmede

Ydmygelse      

Bred kategori af BDSM-aktiviteter, der går ud på ydmyge, dehumanisere, objektificere eller afstraffe en masochist eller submissiv, uden nødvendigvis at påføre vedkommende smerte. Ydmygelse findes i et utal af former, og er meget afhængigt af den individuelle modtager – det er forskelligt hvad mennesker finder ydmygende. Lysten til ydmygelse er stærkt forbundet med trangen til at underkaste sig og overgive kontrol til et andet menneske. Fysisk ydmygelse er adskilt fra social ydmygelse, om end man sagtens kan gøre begge dele på en gang. Et par gode eksempler på meget fysisk ydmygelse er urinsex, caging og human ashtray, men noget så simpelt som at skulle knæle på et beskidt gulv kan være ekstremt ydmygende for den rigtige person. Eksempler på mental eller social ydmygelse kan være hanrej-sessions, sissification og tvungen ekshibitionisme.

Zentai               

En dragt der bruges til Total Enclosure. Zentais er lavet af spandex og dækker hele kroppen, inklusive ansigtet

Zoofili                

Sex med dyr, også kaldet sodomisme

Øjenkontakt Begrænsninger

Begrænsning ens underdanig fra enhver øjenkontakt med dominerende (dvs. tvinger underdanig at kigge væk / se ned).

Kontrol håndhæves af dominerende ved at nægte øjenkontakt.

Åbent forhold

Parforhold der i en eller anden udstrækning tillader den ene eller begge parter at have andre seksuelle partnere. I modsætning til polyamorøse forhold er åbne forhold som regel kun åbne for rent seksuelle forbindelser, og ikke ”ekstra” kærester.

Tags : Bdsm, Ordbog

Efterlad en kommentar