Vejen ud af subdrop

Subdrop kan desværre være en del af legen indenfor BDSM, og det kan være en ret intens oplevelse at droppe. Man kan føle sig deprimeret, mister troen på sig selv og følelsen at være mindre værd, have let til gråd og være utrolig hudløs osv.

Andre igen, er bare lidt trist, der er mange udgaver og oplevelser af subdrop.

Men man kan gøre noget ved det. Under legen vil bundens krop /hjerne frigive en masse stoffer der hjælper bunden i gennem legen. Hvor de primære stoffer er endorfin og dopamin. Alle de her stoffer påvirker bunden både kroppen og hjernen i større eller mindre omfang, man kan komme i en tilstand der er meget lig den tilstand man kan komme i, hvis man har løbet eller trænet meget. Hvor man kan blive helt høj af det hvilket også er kaldet ”runners high”.  BDSm udgaven kalder man Subspace jeg tror dog at subspace er kraftigere end runners high.  På 3. dagen kan nogle opleve subdrop og hvilket kan vare i ca 12 timer.

Det behøver ikke at kommer dertil og med en meget lille indsats og den rette viden kan man gøre rigtig meget ved det, så man kan mindske eller måske helt undgå subdrop, det vil jeg her komme med mit bud på hvordan. 

Når legen slutter er bunden  helt åben for alle input og har ingen filter, så her skal man bare skærme bunden fra alle ydre påvirkninger og lade vedkommende komme tilbage til virkeligheden, her er der mange der gerne vil have væske og lidt sødt at spise. Det har dog ingen indflydelse på om man subdropper. Slik og cola hjælper ikke og er ikke aftercare, men det er i høj grad empati.

Så snart bunden  er klar til det i hovedet, kan man begynde  at snakke oplevelsen igennem, Her er det rigtig vigtig at toppen lytter rigtig meget og spørger ind til følelser( vi lavede det her, det oplevede jeg sådan, hvordan oplevet du det? kan være en måde at spørge på) det skal måske bruge sener. Det må gerne lyde som feedback og bruges som sådan,  Det kalder man aftercare.

I dagene efter skriver/ringer man til bunden bare for at høre til hvordan det går og om alt er okay, kontakten er rigtig vigtig. Der er mange bunde der ikke er i stand til at tage kontakten selv hvis de dropper. Derfor er det vigtig at toppen tager kontakten. Det hjælper også bunden mentalt at der er fokus på det. Hvis man bor sammen er det ikke ret tit det er et problem at man dropper.

Hvis det så er sådan at bunden subdropper vil jeg starte med at spørge ind til, hvordan de har det, og så vil jeg ca starte den samme samtale som jeg lavede under aftercare og det er det man kalder opsamling. Ved denne samtale vil hjernen huske sidste gang man havde denne snak og det forbinder hjernen med at den frigav de tidliger nævnte stoffer og vil derfor frigive nogle igen i meget små mængder, men nok til at man får det bedre.

Både aftercare og opsamling kan gøres på mange måde og mennesker har forskellige behov, men bruger man den fremgangsmåde jeg har beskrevet, så kommer man ikke galt afsted og så kan man udvikle sin egen teknik og tilpasse den til det menneske, man står over for. Og det tager ikke ret lang tid og det har en kæmpe virkning.

Efterlad en kommentar